Kiev 2017 - Zwitserland

kanimage
Artiest
Timebelle
Nummer
Apollo
Muziek
Elias Näslin, Nicolas Günthardt en Alessandra Günthardt
Tekst
Elias Näslin, Nicolas Günthardt en Alessandra Günthardt
Omroep
SRF
Halve finale
2
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. # HF Pos Pt. #
- - - 2 12 97
rsatmkmtronlhudkiesmhrnobybglteeilfrdeua
466516415851527833422
13

Bio

Groep Timebelle bestond oorspronkelijk uit vijf muzikanten en één zangeres, maar tegenwoordig telt de band nog maar drie vaste leden. Dat zijn zangeres Miruna Manescu, drummer Samuel Forster en muzikant Emanuel Daniel Andriescu. Die laatste speelt saxofoon, klarinet en piano. Zowel Miruna als Emanuel zijn afkomstig uit Roemenië. De zangeres woont daar nog steeds, terwijl Emanuel al heel lang in het Zwitserse Bern woont. Samuel woont ook in Zwitserland, maar groeide op in het Duitse Stuttgart. Tijdens dit songfestivalavontuur krijgen ze gezelschap van backing vocals Gabriela Grossenbacher, Gino Cappu and Judith Zürcher.

Emanuel is de oprichter van de groep. De groepsnaam is een ode aan de grote klok van de Zytglogge-toren in Bern. Het was op zijn initiatief dat Timebelle in 2015 deel nam aan de Zwitserse voorronde. Ze behaalden een tweede plaats. Het werd de (bescheiden) lancering van de groep. Er volgden heel wat optredens en de band bracht enkele singles en een E.P., Desperado, uit.

Liedje Apollo werd gecomponeerd door een volledig Zweeds team. Nicolas en Alessandra Günthardt zijn trouwens kinderen van Heinz Günthardt, een voormalige Zwitserse tenniskampioen. Het liedje is enerzijds een liefdesliedje en anderzijds een eerbetoon aan Apollo, God van de kunst.

Selectieprocedure

Zwitserland doet het de laatste jaren niet bijster goed op het ESF. De voorronde werd daarom voor 2017 grondig hervormd, met vooraf minder inmenging van het publiek. Die Grosse Entscheidungsshow werd op zondag 5 februari gehouden. Zes liedjes namen deel, enkel televoting bepaalde de uitslag. Favoriet Timebelle haalde 47,88% van alle stemmen.

Clip

play

Interview

play

Advertentie