Lissabon 2018 - Albanië

kanimage
Artiest
Eugent Bushpepa
Nummer
Mall
Muziek
Eugent Bushpepa
Tekst
Eugent Bushpepa
Omroep
RTSH
Halve finale
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
11 184 126 58 12 1 8 162 114 48 3

Bio

Deze Eugent Bushpepa is een van de populairste rockzangers uit Albanië. Toch bracht hij nog nooit een album uit. Tijdens zijn succesvolle carrière nam hij verschillende keren deel aan het populaire festival Top Fest. Hij werd hij in 2008 en 2009 verkozen tot Beste Zanger. In 2008 nam hij al eens deel aan voorronde Festivali i Këngës, maar brak toen geen potten.

Hij scoort niet alleen solo. Zo mocht Eugent met zijn eigen coverband het voorprogramma verzorgen van het concert van Deep Purple in Albanië. In 2011 mochten ze dat nog eens overdoen voor de band Loaded van Duff McKagan. Die laatste is muzikant bij Guns N’ Roses. Bumblefoot, artiestennaam van Ron Thal, en ook al lid van Guns N’ Roses trad samen met Bushpepa op tijdens een bierfestival in Albanië. In 2014 kwam hij met het nieuws naar buiten dat hij op tournee mocht met Amerikaanse metalband Darkology. Die mochten het voorprogramma verzorgen van een andere populaire band, Overkill.

Zijn inzending heet Mall en is Albanees voor ‘nostalgie’. Hij zegt dat het gaat over iemand missen op een positieve en nostalgische manier. Bij het schrijven werd hij geïnspireerd door zijn tijd bij Darkology. Tijdens die tournee was hij ver weg van familie en vrienden. Bushpepa hoopt dat hij zijn liedje in het Albanees mag zingen in Lissabon.

Selectieprocedure

De Albanese finale Festivali i Këngës werd gestreden door de veertien finalisten die geselecteerd werden uit de twee halve finales. Een vijfkoppige vakjury bepaalde de uitslag en koos voor de song van Bushpepa.

Clip

play

Advertentie