Lissabon 2018 - België

kanimage
Artiest
Sennek
Nummer
A Matter of Time
Muziek
Laura Groeseneken, Alex Callier en Maxime Tribeche
Tekst
Laura Groeseneken, Alex Callier en Maxime Tribeche
Omroep
VRT
Label
VRT MZK - Sony Music Belgium
Halve finale
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
- - - - - 1 12 91
azisalczltilbyeebghratfiamiept
2241016227121759210
71
isalczlteebghratfiamiept
241084121756210
20
azltilbyeeam
282233
4

Bio

Laura Groeseneken (geboren in 1990) is een jonge singer-songwriter uit Leuven. Op muzikaal vlak is Laura al geruime tijd bezig met verschillende muziekprojecten. Zo maakte ze in 2012 indruk tijdens 007 in Concert, waar ze voor de 50ste verjaardag van de James Bondfranchise het nummer Tomorrow Never Dies bracht. Sinds 2014 zingt en speelt Laura bij Ozark Henry. Aan zijn zijde stond ze de afgelopen jaren op grote binnen- en buitenlandse podia.

Naast zingen speelt Laura ook melodica en piano, en schrijft ze zelf nummers. Samen met Alex Callier schreef ze het nummer Gravity voor Hooverphonic, dat later zelfs internationaal bekend werd toen het modemerk Cacharel het in zijn reclamecampagne voor parfum gebruikte. Op dit moment werkt Laura aan haar solo-carrière en schrijft ze onder de naam Sennek aan eigen nummers. Voor Lissabon 2018 gaat ze ook zingen onder die naam. Daarnaast geeft ze les als vocal coach in Het Depot in Leuven. Ze is ook bezig met Belgische mode en houdt van Scandinavisch design. Laura werkt in het dagelijkse leven dan ook als visual merchandiser bij IKEA. Dat gaat ze tijdens dit avontuur trouwens blijven doen, halftijds.

De zangeres is zelf ook een liefhebber van het Songfestival. ‘Mijn nonkel Eddy is een erg grote fan van de wedstrijd en hij heeft me de passie doorgegeven. Hij gaat natuurlijk mee naar Portugal. Mijn favoriet liedje? Van 1944 van Jamala kreeg ik echt kippenvel. Ik hou vooral van de recente winnende songs. Voor Groeseneken draait het festival eindelijk weer grotendeels om de liedjes en daar is ze heel blij om, maar ze wil ook veel inzetten op de act. ‘Ik wil graag nauw betrokken zijn bij alles, dus ook bij de podiumsetting en visuals. Dankzij mijn werkervaring weet ik wat werkt!’

Dat wisten Loïc Nottet, Laura Tesoro en Blanche ook, met uitstekende resultaten tot gevolg. ‘Ik besef enorm goed wat voor een druk en verantwoordelijkheid er op mijn schouders rust, maar gezonde druk is volgens mij goed’, zegt ze.

Laura zingt niet onder haar eigennaam in Lissabon. Ze kiest voor haar artiestennaam Sennek. Dat is geen grote verrassing, ze zingt al een tijdje onder die naam. ‘Ik maak al een hele tijd muziek onder de artiestennaam Sennek, die ik koos omdat hij een tikkeltje mysterieus klinkt. En de naam heeft ook een persoonlijke toets: hij komt van mijn achternaam Groeseneken. Heel leuk dat ik nu ook onder deze naam naar Lissabon trek. Omdat ik zo nauw betrokken ben bij alle keuzes was het een logische stap om met mijn eigen artiestennaam dit avontuur aan te gaan.’

Selectieprocedure

Vlaamse openbare omroep VRT gooide de voorronde voor 2018 overboord en liet een panel met interne en externe experts (die ook al Tom Dice uitkozen in 2010) een keuze maken, die viel op Laura. Het selectiecomité van VRT volgde het jonge talent al een tijdje en was het héél snel (én unaniem) eens dat zij de geknipte artieste is voor het Songfestival.

Een gebroken theepot van Alex Calier was de aanleiding voor de eerste zin van het nummer. Calier, frontman van Hooverphonic, werkte samen met Laura en Parijse producer Maxime Tribeche aan de song. 'Het lied beschrijft hoe je schoonheid kan zien in vergankelijkheid, hoe je dat kan vinden in iets waardevols dat stuk gaat,' vertelt Sennek. Met het nummer wil ze de boodschap meegeven dat door tegenslag en nare ervaringen, mensen kunnen groeien en beseffen dat in de kleine dingen ook veel schoonheid zit. De strijkers die je in A Matter Of Time hoort, zijn degene van het Nationaal orkest van België.

'Het was een geweldige ervaring om hiervoor te kunnen samenwerken met Alex en Maxime, twee erg getalenteerde artiesten. Om samen van meningen en ideeën te wisselen en tot een compositie te komen waar iedereen trots op is. Het nummer is me echt op het lijf geschreven.' A Matter Of Time is trouwens opgenomen in de studio waar ook Sandra Kim haar J’aime la vie opnam.

De regie van de videoclip was in handen van Edouard Valette, die eerder al onder andere de regie deed van Loïc Nottets Mud blood. De act die op het podium wordt gebracht, wordt momenteel nog volop uitgewerkt. Sennek werkt samen met regisseur Hans Pannecoucke, lichtverantwoordelijke Ignace D’Haese en choreograaf Yves Ruth. Pannecoucke hielp Nederland in 2014 aan hun tweede plaats en de man regisseerde concerten van Coldplay, Metallica, Faithless, Marco Borsato en Clouseau.

Bekende Belgische modeontwerpster Veronique Branquinho zorgt voor de outfit van onze kandidate.

 

Clip

play

Interview

play

Advertentie