Lissabon 2018 - Georgië

kanimage
Artiest
Iriao
Nummer
For You
Muziek
Mikheil Mdinaradze
Tekst
David Malazonia & Irina Sanikidze
Omroep
GPB
Halve finale
2
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
- - - - - 2 18 24
ruhulvua
31713
11
hulvua
128
13
rulvua
355
10

Bio

lriao is een ‘ethno’ jazzband dat in 2013 werd opgericht in de hoofdstad van Georgië, Tbilisi De naam lriao is afkomstig van de uitdrukking lriao-Uruao, een verwijzing naar de Georgische jodelende Krimanchuli-stijl. De oprichter en tevens frontman van de band, David Malazonia, heeft enorme ervaring met de Georgische folk- en jazzmuziek en ze zien hem in zijn thuisland als een van de eerste componisten die folk en jazz combineert in zijn composities. De laatste dertig jaar was hij vooral succesvol in het samenstellen van meerdere composities voor verschillende theaterstukken en films in Duitsland en Georgië en voor de legendarische Georgische band ADIO. Hij zal in Lissabon niet mee op het podium staan.

Het repertoire van lriao is voornamelijk gebouwd op Georgische volksmuziek, al is het niet hun bedoeling om dat te moderniseren. Met hun repertoire willen ze de typische volksmuziek van Georgië beïnvloeden met jazz-elementen. Van bij hun debuut in juni 2013 kreeg de groep direct enorme erkenning van het publiek en media.

De band bestaat uit acht leden: David Japaridze, David Malazonia, Nugzar Kavtaradze, Levan Abshilava, Shalva Gelekva, George Abashidze, Mikheil Javakhishvili en Bidzina Murgulia. Omdat er maar maximum zes personen op het podium van het Songfestival mogen staan, zullen oprichter Malazonia en andere leden Japaridze en Kavtaradze niet te zien zijn op het podium.

Selectieprocedure

In 2017 was er een voorronde met veel kandidaten, nu werd de beslissing onverwachts achter gesloten deuren genomen. Het lied werd pas op 13 maart bekendgemaakt, da's vrij laat. 

Clip

play

Advertentie