Lissabon 2018 - Spanje

kanimage
Artiest
Alfred & Amaia
Nummer
Tu Canción
Muziek
Raúl Gómez & Sylvia Santoro
Tekst
Raúl Gómez & Sylvia Santoro
Omroep
RTVE
Label
Universal Music Spain
Votes in SF
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
23 61
dkgbierobenofraucydechpt
61110125776114
43
dkgbierobenoaucydept
61110127762
18
frchpt
5112
2 - - - - - -

Bio

Spaanse deelnemers Alfred Garcia en Amaia Romero zijn dus nog maar een paar maanden een koppeltje. Ze leerden elkaar kennen in de talentenjacht Operación Triunfo.

Alfred werd geboren op 14 maart 1997 in El Prat de Llobregat in Catalonië. Toen hij zeven was, begon hij al met het volgen van stemtrainingen en trombone lessen. Zijn muziekopleiding heeft hij gevolgd aan de Unió Filharmònica del Prat en momenteel volgt hij muzieklessen en een jazz-/moderne muziek opleiding aan de Taller de Músics. Naast zijn muziekcarrière speel hij ook nog gitaar, keyboard en is hij drummer. Op zijn 15 brengt hij zijn eerste album Beginning en zijn eerste single She looks so Beautiful uit. Nadien heeft hij nog twee andere albums uitgebracht en filmmuziek gemaakt. Het is ook algemeen geweten dat Alfred Garcia zich mengde in de recente discussie rond Spanje en Catalonië en openlijk de onafhankelijk van Catalonië steunt.

Amaia werd geboren op 3 januari 1999 in Pamplona in Navarre. In 2010 was ze één van de kandidaten in Cántame Una Canción op Telecinco en in 2012 in de talentenshow El Numero Uno op Antena 3. 2018 moet haar grote doorbraak worden, zeker na de winst met 46% van de stemmen in Operación Triunfo.

Selectieprocedure

Na jaren van tegenvallende resultaten blies de Spaanse omroep Operación Triunfo nieuw leven in. Die talentenjacht, een mix van Idool en Big Brother, leverde in 2002, 2003 en 2004 de Eurovisie-inzending op. In die drie edities eindigde het land in de top tien in de finale. Dit jaar wordt op eenzelfde resultaat gehoopt.

In de voorlaatste aflevering van de show werden het Songfestivallied en de vertolker(s) gekozen. Zangeres Amaia won uiteindelijk de hele talentenjacht, Alfred werd pas vierde.

Clip

play

Advertentie