Lissabon 2018 - Verenigd Koninkrijk

kanimage
Artiest
SuRie
Nummer
Storm
Muziek
Nicole Blair, Gil Lewis en Sean Hargreaves
Tekst
Nicole Blair, Gil Lewis en Sean Hargreaves
Omroep
BBC
Votes in SF
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
24 48
smmtdklvalhriefritaumedeil
11323210366218
23
lvhrfritmeil
223628
25
smmtdkalieaude
11331061
9 - - - - - -

Bio

Singer-songwriter SuRie stond in 2015 en 2017 als achtergrondzangeres op het podium bij de Belgische inzendingen Rhythm Inside en City Lights. Bij de act van Blanche was ze zelfs muzikaal directeur. Na haar overwinning in de Britse voorronde ontving de zangeres al felicitaties van onze Loïc Nottet.

De Britse kandidate heeft de nodige muzikale ervaring. Zo liep ze school aan de gerenommeerde Royal Academy of Music en in het verleden was ze aan het werk als achtergrondzangeres van Chris Martin van Coldplay en van Will Young. In 2016 kwam pas haar eerste album uit, Something Beginning With …. Die release ging geruisloos voor bij.

Ze zong ook al voor de Britse kroonprins Charles in de Royal Albert Hall en in St Paul’s Cathedral. De zangeres mocht ook al in het buitenland optreden, bijvoorbeeld in Venetië. Ze geeft les aan dramaschool Mountview Academy of Theatre Arts.

Susanna Cork, echte naam van SuRie, speelt trouwens ook piano en hobo. Voor haar artiestennaam vond ze inspiratie bij haar twee voornamen: Susanna Marie. Ze valt op door haar korte coupe, dat noemt ze zelf haar ‘Peter Pan look’.

Dat ze deelnam aan de voorronde, was een groot toeval. Het team achter de Britse selectie contacteerde haar in eerste instantie enkel om mee te werken aan de ingestuurde liedjes. Maar toen ze Storms hoorde, stelde SuRie voor om er haar eigen ding mee te doen. Zo raakte ze uiteindelijk geselecteerd voor de Britse finale.

Selectieprocedure

De Britse inzending werd net als de voorbije twee jaar gekozen tijdens voorronde Eurovision: You Decide. Zes kandidaten namen deel, allen relatief onbekend. Sinds het herinvoeren van deze voorronde deed het Verenigd Koninkrijk het (nog) niet geweldig in de liedjeswedstrijd.

Clip

play

Advertentie