Stockholm 2016 - Denemarken

kanimage
Artiest
Lighthouse X
Nummer
Soldiers of Love
Muziek
Johannes Nymark, Martin Skriver, Sebastian F. Ovens, Daniel Lund Jørgensen, Katrine Klith Andersen, Søren Bregendal
Tekst
Johannes Nymark, Martin Skriver, Sebastian F. Ovens, Daniel Lund Jørgensen, Katrine Klith Andersen, Søren Bregendal
Omroep
DR
Label
North East Production
Halve finale
2
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
- - - - - 2 17 34
lvplchilbyieaunogealbe
21143315455
10
bygeal
343
24
lvplchilieaunoalbe
211431525
13

Bio

Lighthouse X is een boysband bestaande uit drie artiesten die naar eigen zeggen muziek gebruiken om een verschil te maken. De band bestaat uit Søren Bregendal, Martin Skriver en Johannes Nymark. Het is een band met een missie en wil via muziek een dialoog opzetten, met oog voor diversiteit, respect en zorg naar anderen. Zo waren ze al te gast in ziekenhuizen en vakantiekampen met de bedoeling mensen samen te brengen en de dialoog aan te gaan. De groep steunt organisaties die kinderen helpen met angst en pesten door een deel van hun concertopbrengsten daaraan te doneren.

De 32-jarige Søren Bregendal heeft al een behoorlijke staat van dienst. Zo scoorde hij al enkele hits als soloartiest en lid van de boysband C21. Hij engageerde zich ook al als ambassadeur voor de rechten van het kind. Johannes Nymark heeft vooral zijn strepen verdiend als musicalacteur. Na zijn studies in New York maakte de 30-jarige Deen niet enkel zijn opwachting in musicals als Aladdin en Les Miserables, maar ook in films en in de Deense versie van Sterren Op De Dansvloer. Ook Martin Skriver, de benjamin van de band, is geen onbekende in het musicalwereldje.

Sinds 2014 hebben de drie de krachten gebundeld in Lighthouse X. Vorig jaar releaseten ze hun eerste album met bijhorende single It’s A Brand New Day.

Selectieprocedure

De Denen organiseerden voor de zesenveertigste keer Dansk Melodi Grand Prix waarin tien kandidaten aantraden. Een combinatie van vakjury en televoting bepaalde de drie acts die zich plaatsten voor de superfinale. Daarin had het publiek het volledig voor het zeggen. De Denen kozen onverwacht voor Lighthouse X. De groep haalde het met 42 procent van de stemmen. De Australische Anja Nissen eindigde tweede met 36 procent, topfavoriete Simone kreeg 22 procent van de stemmen achter haar naam.

Clip

play

Advertentie