Stockholm 2016 - Duitsland

kanimage
Artiest
Jamie-Lee
Nummer
Ghost
Muziek
Thomas Burchia, Conrad Hensel, Anna Leyne
Tekst
Thomas Burchia, Conrad Hensel, Anna Leyne
Omroep
ARD/NDR
Label
Polydor, Island
Votes in SF
2
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
26 11
atgech
218
1
ge
1
10
atch
28
10 - - - - - -

Bio

De amper 17-jarige Jamie-Lee Kriewitz werd geboren in de buurt van Hannover. Op haar twaalfde zong ze al in een gospelkoor, maar haar grote passie is Japan. Ze heeft een voorliefde voor de Japanse kledingstijl en manga, luistert in haar vrije tijd naar K-pop en verdiept zich graag Zuid-Koreaanse cultuur.

Kriewitz nam vorig jaar deel aan The Voice of Germany waar ze niet enkel opviel met haar speciale outfits, maar ook met haar sterke stem. Tijdens de blind auditions wist ze alle coaches te overtuigen met haar versie van The Hanging Tree. Gesteund door haar coaches Michi Beck en Smudo werd ze de jongste winnares van het programma en bracht ze de single Ghost uit, een melancholische popsong waaraan ze zelf ook heeft meegewerkt. Het nummer schopte het tot de eerste plek in de Duitse iTunes-charts en ze stond er ook vier weken mee in de hitlijsten. Kriewitz wilde maar wat graag Duitsland vertegenwoordigen op het songfestival en dus waagde ze haar kans, met succes.

Selectieprocedure

Aanvankelijk zou Xavier Naidoo voor Duitsland naar Stockholm gaan, maar de interne selectie zette kwaad bloed bij het publiek en dus werd alsnog een selectieshow opgezet, Unser Lied für Stockholm. Daarin traden tien kandidaten aan waarvan drie doorstootten tot een superfinale. Jamie-Lee Kriewitz haalde het daarin met 44,5 procent van de stemmen. Alex Diehl en Avantasia werden respectievelijk tweede en derde.

Clip

play

Advertentie