Stockholm 2016 - Griekenland

kanimage
Artiest
Argo
Nummer
Utopian Land
Omroep
ERT
Halve finale
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
- - - - - 1 16 44
amrucyazme
10101563
22
amrucyazme
37363
22
amrucy
7312
2

Bio

De originele groepsnaam van de band is eigenlijk Europond, maar voor hun deelname veranderden ze de naam voor een nog onduidelijke reden naar Argo. Christina Lachana is de zangeres van dienst en haar collega’s zijn Maria Venetikidou, Vladimiros Sofianidis, Kostas Topouzis, Ilias Kesidis en Alekos Papadopoulos. De groep is helemaal niet bekend in Griekenland. De band ontstond in Thessaloniki en ze zingen in een plaatselijk dialect, terwijl de mannelijke leden voornamelijk rappen. Europond bestaat sinds 2001.

Selectieprocedure

Via een persbericht maakte de Griekse openbare omroep bekend dat groep Argo voor het land naar Stockholm afzakt. Het is voor 't eerst in jaren dat de Griekse kandidaat intern werd aangeduid.

Dionisis Tsaknis, de CEO van de openbare omroep ERT, heeft zich dit keer zelf bemoeid met de selectie. Hij gaf toen meer informatie vrij over de inzending. ‘Het lied klinkt etnisch en is Balkangeïnspireerd, maar alleszins niet traditioneel. Het is een Grieks lied waarbij de vaderlandse identiteit nadrukkelijk aanwezig is. De tekst verwijst naar de vluchtelingencrisis en naar de financiële moeilijkheden die we ervaren’, klinkt het.

Clip

play

Interview

play

Advertentie