Stockholm 2016 - Ierland

kanimage
Artiest
Nicky Byrne
Nummer
Sunlight
Muziek
Nicky Byrne, Wayne Hector & Ronan Hardiman
Tekst
Nicky Byrne, Wayne Hector & Ronan Hardiman
Omroep
RTÉ
Halve finale
2
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
- - - - - 2 15 46
lvplchilltaudkuanobeitgb
122317825429
15
ildkuanoitgb
242322
31
lvplchilltaudknobegb
1221174247
7

Bio

Nicky Byrne, voluit Nicholas Bernard James Adam Byrne, Jr., werd geboren op 9 oktober 1978 in de Ierse hoofdstad Dublin. In zijn tienerjaren speelde hij voetbal op professioneel niveau, maar zijn grote liefde bleek muziek.

In 1998 nam hij deel aan een auditie om lid te worden van een nieuwe boyband, en samen met Kian Egan, Mark Feehily, Shane Filan en Brian McFadden werd Westlife gevormd. De Ierse boyband scoorde rond de afgelopen eeuwwisseling enkele grote hits in Europa en daarbuiten, met Uptown Girl en My Love als uitschieters. Het succes begon te tanen rond 2005, en in 2012 splitte de groep.

Byrne bouwde daarop een carrière uit als presentator bij de Ierse staatsomroep RTÉ, zowel op televisie als radio. De afgelopen drie jaren was hij ook al heel eventjes te zien op het songfestival: drie keer op rij al mocht hij de Ierse punten bekend maken tijdens de puntentelling.

Selectieprocedure

Nicky Byrne en zijn lied werden intern aangeduid door de omroep. In tegenstelling tot de voorgaande jaren was er geen voorronde in een speciale uitzending van de Ierse talkshow The Late Late Show.

Clip

play

Advertentie