Stockholm 2016 - Noord-Macedonië

kanimage
Artiest
Kaliopi
Nummer
Dona
Muziek
Romeo Grill & Kaliopi
Tekst
Kaliopi
Omroep
MKTV
Label
Kaliopi Music Production
Halve finale
2
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
- - - - - 2 11 88
chilrsausibgalit
410246108242
34
ilrsaual
812212
54
chilrsausibgalit
42124108122
8

Bio

Kaliopi Bukle werd geboren in Skopje en is één van de populairste zangeressen in haar geboorteland. Ze is zelfs bekend in de hele Balkanregio. In haar rijkgevulde carrière won ze al om en bij de 25 awards en prijzen, waaronder die van Beste zangeres van Joegoslavië, Meest populaire persoon en Album van het jaar.

De zangeres heeft al heel wat songfestivalervaring. Ze wilde als eerste Macedonische kandidaat ooit deelnemen in 1996 met het nummer Samo ti. Het land geraakte echter niet door de eenmalige audiovoorronde, georganiseerd door de EBU om de toenemende interesse van de Balkanlanden onder controle te houden. In 2012 was het dan zover. Met Crno I Belo trok ze naar Bakoe waar ze dertiende eindigde in de finale. Na haar succesvolle deelname haalde het land nooit meer de finale.

Alles begon voor Kaliopi met het oprichten van haar eigen band, samen met Romeo Grill. Ze scoorden hits, brachten twee albums uit en gaven heel wat optredens. Uiteindelijk valt de band uit elkaar en gaat de zangeres na een lange periode van stilte solo verder.

In 1996 maakt ze haar comeback en de trein is weer vertrokken. Ze brengt verschillende albums uit en viert in 2006 haar dertigjarige artiestenjubileum. Vanaf dan raakt ze ook meer en meer populair in landen als Kroatië, Servië en Montenegro. In 2011 is Kaliopi één van de juryleden in het eerste seizoen van de lokale versie van Idool. Jutro is één van haar laatste nieuwe singles.

Naast haar zangcarrière maakt de diva ook tijd om zich in te zetten voor humanitair werk. Het goede doel ligt haar heel nauw aan het hart. Hiervoor ontving ze zelfs de Moeder Teresa prijs. Ook niet onbelangrijk: Kaliopi is officieel ambassadrice van de Hoge Commissie voor Vluchtingen van de Verenigde Naties (UNHCR).

Selectieprocedure

De populaire zangeres werd intern aangeduid door zender MKRTV. Kaliopi stelde haar nummer begin maart voor in een speciale tv-show. Ze werkte met producer Romeo Grill, die ook haar vorige songfestivallied en enkele van haar hits componeerde, aan het lied. Leuk weetje: Romeo is ook Kaliopi’s ex-man.

Clip

play

Interview

play

Advertentie