Stockholm 2016 - Montenegro

kanimage
Artiest
Highway
Nummer
The Real Thing
Muziek
Skansi, D'Knock,
Tekst
Skansi, Luka Vojvodic, Maro Market
Omroep
RTCG
Halve finale
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
- - - - - 1 13 60
grhramsmruazbamt
66101037117
46
gramsmruazbamt
610103737
14
hrba
68
15

Bio

Highway is een muziekband die bestaat uit vier jongemannen: Petar Tošić, Marko Pešić, Bojan Jovović en Luka Vojvodić. Ze brengen pop- en rockmuziek. Ze komen alle drie uit Podgorica, een regio in Montenegro. Highway komt nog maar net piepen in de muziekwereld want het was pas in 2015 dat ze deelnamen aan de talentenjacht X-Factor Adria. Ze maakten er een goede beurt en eindigden uiteindelijk als vierde in de race. Hun eerste single kwam deze zomer uit.

Bojan kwam pas in december 2015 bij de groep en maakte vroeger deel uit van de band No Name. Die band vertegenwoordigde het toenmalige Servië-Montenegro op het songfestival van 2005 en werd uiteindelijke zevende in de finale.

Het songfestival is de volgende stap in de carrière van de jongens. Ze krijgen de zware taak om het beter te doen dan Knez, hij haalde in 2015 namelijk de beste plaats ooit voor Montenegro op het songfestival.

Selectieprocedure

Een professionele jury van omroep RTCG mocht de kandidaat van Montenegro aanduiden. De keuze viel op de groep. De deelname van Montenegro aan het songfestival in Stockholm was een tijdje onzeker omdat omroep RTCG zich vragen stelde bij de resultaten van 2015. De EBU verklaarde de punten van de Montenegrijnse vakjury namelijk ongeldig en liet ze niet meetellen. RTCG eiste duidelijkheid. Die hebben ze dus blijkbaar gekregen want ze zijn er toch weer bij.

Clip

play

Advertentie