Stockholm 2016 - Spanje

kanimage
Artiest
Barei
Nummer
Say Yay!
Muziek
Rubén Villanueva en Víctor Púa
Tekst
Barei
Omroep
TVE
Votes in SF
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
22 77
azmtchdkfrmdambgilnoaugbalitplhuse
122148344774612552
67
azmtdkfrmdambgilnoaualitplhuse
1213834475612551
10
chfraugbse
21241
19 - - - - - -

Bio

De 34-jarige Barei nam in 2011 al eens deel aan een plaatselijk songfestival in de badplaats Benidorm. Ze vormde toen het duo Dos Puntos samen met Gonzalo Nuche. Ze eindigden aanvankelijk op de tweede plaats met het liedje Abrazo Del Tiempo, maar nadien diskwalificeerde de organisatie het winnende lied waardoor ze uiteindelijk toch nog aan de haal gingen met de titel.

Vlak na het festival besloot de Madrileense andere oorden op te zoeken. Ze verhuisde naar Miami waar ze voornamelijk experimenteerde met latin pop. Toch besloot ze niets te releasen en keerde ze terug naar de Spaanse hoofdstad waar ze regelmatig concerten gaf.

In 2011 bracht ze haar eerste album op de markt, getiteld Billete Para No Volver. Het volledig Spaanse album werd opgevoegd door enkele Engelse singles zoals Play en Foolish Nana. Vooral Wildest Horses uit 2014 deed het uitstekend, met anderhalf miljoen views op YouTube.
Vorig jaar releasete ze met Throw The Dice haar tweede album. Het album bestaat voornamelijk uit Brits en Amerikaans geïnspireerde pop, funk en soul. Het bereikte de top 30 in de Spaanse iTunes-albumlijst.

Verder werkte ze ook samen met Fernando Montesinos aan het lied Time To Fight, het themalied van de UEFA Champions League voor de Spaanse televisie. Bovendien schreef ze voor Edurne, de Spaanse songfestivalkandidate van 2015, ook het lied La Última Superviviente.

In 2016 werd ze geselecteerd om Spanje te vertegenwoordigen op het songfestival in Stockholm.

Selectieprocedure

Barei was een van de zes kandidaten in Objetivo Eurovisión 2016. Op 1 februari vond de nationale finale plaats in de Adisar Studios in Madrid.

Vooraf gaf Barei aan dat ze zich stoorde aan de verplichting om Spaans toe te voegen aan haar song. 'Ik werk aan een Engelstalig project. Engels klinkt bovendien veel internationaler', zei ze. Op subtiele wijze laat ze de backing vocals van Say Yay wat in het Spaans zingen. Het is de eerste keer dat Spanje een volledig Engelstalig lied stuurt. Ze werd aangeduid via een combinatie van televoting (40%), een vakjury (30%) en een internationale jury (30%). De vakjury bestond uit Loreen, Edurne en Carlos Marin.

Barei werd door alle drie de juryleden en de kijker als beste ingeschat. Ze kreeg in totaal 114 punten en finishte daarmee voor Xuso Jones die twintig punten minder achter zijn naam kreeg.

Clip

play

Advertentie