Kiev 2017

KIEV 2017

Artsvik of Marta naar Eurovisiesongfestival 2017

In de finale van Armeense voorronde Depi Evratesil staan twee finalisten. Vanavond strijden zangeressen Artsvik en Marta tegen elkaar om de hoofdprijs: Armenië vertegenwoordigen op het komende songfestival in Kiev. Een spannende kerstavond dus.

  Armenië | 19.00 uur – 20.30 uur, livestream

Na drie maanden van audities, battles, liveshows en andere eliminatierondes zijn er nog twee kandidaten overgebleven in Depi Evratesil:

  •                Marta
play
  •                Artsvik
play

Die laatste is de favoriete, al is gebleken dat Marta populair is bij de televoters. Ze zong tijdens de laatste halve finale trouwens Rhythm Inside van onze Loïc Nottet. Vanavond komt er ook weer een professionele jury die punten mag uitdelen. De show levert enkel een songfestivalkandidate voor Kiev 2017 op. Het liedje zelf zal later pas bekend gemaakt worden.

De finale van de Armeense voorronde start om 19.00 uur. De presentatie is in handen van Gohar Gasparayan, zij is ook delegatieleidster op het songfestival. Hovig, de man met Armeense roots die voor Cyprus zal deelnemen aan het komende festival in Oekraïne, zal optreden als gastartiest.

Zo verliep de laatste halve finale 

De halve finale van 17 december telde nog vier kandidaten:

  • Coash Anush (2009): Marta
  • Coach Essaï Altounian (2015, als lid van Genealogy): Artsvik
  • Coach Hayko (2007): Egine
  • Coach Inga (2009 & 2015, als lid van Genealogy): Syuzanna Melqonya

Een internationale jury, met ‘Mr. Melodifestivalen’ Christer Björkman als voorzitter, en het Armeense publiek bepaalden samen de twee finalisten. Uiteindelijk belandden Marta en Artsvik in de top 2. Marta is een ‘opvallende’ finaliste omdat ze bij de jury’s op de laatste plaats stond en toch nog de televoting won. Ze behaalde in totaal 61 punten, terwijl Artsvik er 62 kreeg. Songfestivalkandidaten Anush en Essaï zijn zo nog in de race met elk één finalist. De andere coaches, allemaal ex-deelnemers, hebben niets meer om handen.

https://twitter.com/DepiEvratesil/status/792377228520726528

Advertentie