Kiev 2017

KIEV 2017

Belgen schijnen opnieuw hun licht over het songfestival

Niet alleen op het podium maar ook erboven doen de Belgen het goed op het Eurovisiesongfestival. AED Group uit Willebroek levert opnieuw een groot deel van de lichtarmaturen. Maar liefst 164moving head‘ armaturen dragen een groot deel bij aan de act van vrijwel elke artiest.

Goedkoop zijn deze jongens niet met een aankoopprijs van 18 500 EUR per stuk. Een flitsende show zoals het songfestival, waarvan iedereen veel spektakel verwacht, professioneel in beeld brengen is dus zeker op technisch vlak een dure opgave.

AED kennen we ook van de studio’s waar de liveshows plaatsvonden van de Belgische voorronde van vorig jaar, Eurosong 2016.

Het is zeker niet de eerste keer dat Belgen een grote rol spelen in de technische verwezenlijking van het festival. Zowel in Kopenhagen (2014) als in Oslo (2015) was het Vilvoordse Videohouse verantwoordelijk voor de uitzending, levering van camera’s en het netwerk waarlangs alle beelden en geluiden vanuit de zaal naar de kijker worden gestuurd. Bovendien stuurden ze een 40-koppig team van technici om alles ter plaatse tot een goed einde te brengen.

Advertentie