Bittere tranen voor Duitse Levina na voorlaatste plaats

Zangeres Levina haalde met haar liedje Perfect Life amper zes puntjes en zo werd Duitsland voorlaatste op het Eurovisiesongfestival in Kiev. Er zijn foto’s opgedoken van een huilende Levina tijdens de puntentelling. Na afloop reageerde ze teleurgesteld, maar met een beetje humor.

In Duitsland weten ze het even niet meer: na een lange en uitgebreide voorronde belandden ze weer onderaan het scorebord. Enige troost: punten uit Ierland (vakjury) en Zwitserland (publiek) zorgden er voor dat Levina ‘nog’ voorlaatste werd. Manel uit Spanje werd de rode lantaarn. Het is als artiest niet leuk om te zien dat je optreden door niemand gesmaakt werd. Levina had het in de greenroom knap lastig en barstte in tranen uit toen duidelijk werd dat ook zij ten onder ging. Duitse media hebben een vette kluif aan de foto’s.

Toen Portugal uitgeroepen werd als winnaar, werd Levina nog even kort geïnterviewd door de Duitse omroep. Een duidelijk emotionele en erg teleurgestelde Levina probeerde het slechte resultaat te relativeren met wat humor: ‘Ik moet Ierland en Zwitserland bedanken om ons niet laatste te laten eindigen. Nu zijn we maar voorlaatste. Als het zo doorgaat, worden we binnen dit en 25 jaar opnieuw eerste’, zei Levina live op tv.

Duitse media zoeken verklaring

Verschillende Duitse journalisten, kranten en nieuwswebsites zoeken nu naar een verklaring voor dit nieuwe debacle. Sommigen spreken over de ondermaatse zang van Levina, maar in de meeste artikels wijzen ze de vinger naar de omroep zelf: het liedje op zich was veel te zwak en scoort zelfs niet in eigen land. En ook de (letterlijk) grijze en grauwe act op het podium moet eraan geloven.

Afwachten waarmee de Duitsers volgend jaar op de proppen komen. Volgens De Telegraaf blijf NDR interesse hebben in trio KLUBBB3 met Jan Smit én de Belgische Christoff, maar Jan zei vorig jaar al dat hij dat niet ziet zitten.

Eén reactie op “Bittere tranen voor Duitse Levina na voorlaatste plaats

  • 16 mei 2017 at 10:58
    Permalink

    De song en zang op zich waren absoluut niet slecht, maar misschien heeft de gelijkenis met de song ” Titanium” daar wel iets mee te maken. Originaliteit wordt beloond op het Eurovisiesongfestival en dan maak je maar beter iets wat geen gelijkenis heeft met een bekende song. Extreem, onverwacht ,anders dan de anderen en je maakt al heel wat meer kans. Er moet altijd wel spijtig genoeg iemand laatste zijn. Als deelnemer mag je al fier zijn op een deelname. Er zijn er honderden anderen die jaarlijks NIET geselecteerd worden. Dat zijn ook mensen die moeite doen om muzikaal iets te betekenen. In mijn geval was ik in 2010 al heel tevreden met de aandacht van de media voor de pre-selecties ook al haalden we géén 20000€ bij elkaar om in de finale te zitten. Blijf positief en wees dankbaar voor elke aandacht van de media 🙂

Geef een reactie