KIEV 2017

Dit zijn de Belgische juryleden voor songfestival 2017

Jean-François Pottier, Kevin Cocco, Typh Barrow, Etienne Baffrey en Mia Lena zetelen dit jaar in de Belgische vakjury en delen voor ons land de helft van de punten uit.

De organisatie achter het songfestival maakte via Eurovision.tv bekend wie per land deel uitmaakt van de vijfkoppige vakjury. De juryleden zijn waarschijnlijk bekend in Wallonië, maar in Vlaanderen doen ze niet meteen een belletje rinkelen. Jean-François Pottier staat aan het hoofd van radio Nostalgie Belgique, Kevin Cocco is een zanger en componist, Typh Barrow (echte naam Tiffany Baworowski) is een vrij bekende zangeres in Franstalig België, Etienne Baffrey is de oprichter van Antipode radio en nieuw talent Mia Lena (echte naam Marie Benmokaddem) maakt als studente en zangeres het lijstje compleet.

Zoals gewoonlijk duiken in de vakjury heel wat ex-deelnemers aan het songfestival op. Zo zien we dat onder meer Nicole, Chiara, Luminita Anghel en Zoë dit jaar mee punten mogen geven.

De juryleden delen de helft van de punten uit. Ze baseren zich daarvoor op de optredens die de kandidaten geven tijdens de laatste generale repetitie, een dag vóór de effectieve live-show. Sinds vorig jaar is hun aandeel belangrijker geworden, want zowel de juryleden als het publiek thuis geven nu apart punten. Australië was vorig jaar de favoriet van de jury’s, terwijl Rusland de televoting won.

play

Advertentie