Kiev 2017

KIEV 2017

Selectie voor 2017 verloopt chaotisch

De Grieken maakten geen goede beurt in Stockholm met Argo, en zoals het er nu naar uit ziet is de kans groot dat ook 2017 niet het succesjaar van Griekenland zal worden. De selectie voor 2017 verloopt namelijk alles behalve vlot. Omroep ERT wou eerst intern een artiest aan duiden, maar later kwamen ze daar op terug. Een nationale selectie dan? Eerst wel, dan weer niet. En om de soap compleet te maken rapporteren Griekse media nu dat er een ‘budgetvriendelijke’ nationale finale komt.

INFE Greece schrijft dat er in Griekenland dan toch een nationale voorronde komt, maar een die niet veel geld mag kosten. Er zou een tv-uitzending komen waarin enkel en alleen videoclips te zien zullen zijn van de potentiële inzendingen voor Kiev 2017. Geen grootse show met optredens dus. Publiek en een jury bepalen samen de winnaar. ERT selecteerde in de jaren ’90 vaker op die manier hun songfestivalinzending en Georgië stuurde in 2015 via die methode Nina Sublatti naar Wenen.

Geen geld! 

De plannen die na het songfestival van 2016 op tafel lagen zagen er helemaal anders uit: ERT zou intern een bekende naam aanduiden. Er zouden zelfs gesprekken geweest zijn met Demy én ex-winnares Helena Paparizou. Dat feestje ging niet door, want plots zouden de Grieken dan toch selecteren via een volwaardige voorronde. Het huidige budget gooide roet in het eten: er is te weinig geld. Dan toch maar intern iemand aanduiden. Daar kwam enige kritiek op, omdat Argo (intern gekozen) het zo slecht deed: Griekenland werd voor ’t eerst uitgeschakeld in de halve finales. Volgens Oikotimes zouden artiesten als Stereo Soul, Giorgina Karachaliou en de hierboven vermelde Demy liedjes hebben ingestuurd bij de Griekse omroep om zo intern gekozen te worden.

Omdat ze die kritiek niet willen negeren, zou ERT dus toch kiezen voor een budgetvriendelijke voorronde. Op dit moment zijn er nog geen officiële berichten naar buiten gekomen over de selectie van Griekenland, ook dat wijst op gerommel achter de schermen.

Advertentie