Kiev 2017

KIEV 2017

Heeft Oekraïne geen geschikte zaal?

In Oekraïne is er heel wat beroering in de media. Volgens de huidige minister van Cultuur zou er in het ganse land geen geschikte zaal te vinden zijn om het festival te huisvesten.

De minister in kwestie, Yevhen Nyshchuk, stelt dat een van de huidige voorstellen, het overkappen van het Olympisch Stadium in Kiev, geen optie is omdat het dak nooit sterk genoeg geconstrueerd kan worden om onder andere de benodigde licht-, video- en geluidsapparatuur aan op te hangen.  Het stadium dateert uit 1923 en kon ooit 100.000 bezoekers herbergen. Diverse renovaties verminderden die capaciteit tot 65.400 toeschouwers. De laatste renovaties dateren van 2011. Het stadion werd in 2012 nog gebruikt voor de finale van het toenmalige Europese voetbalkampioenschap.

De stad Lviv zou een gelijkaardig voorstel aan het uitwerken zijn waarbij het stadium in die stad overkoepeld zou worden.

De minister vertelde de lokale media eveneens dat de stad Kiev aan het kijken is of ze een nieuwe arena kunnen bouwen aan de oevers van de rivier Dniper. Deze nieuwe hal zou speciaal voor het festival opgetrokken worden.

Eerder werd reeds aangekondigd dat potentiële gaststeden hun kandidatuur kunnen indienen tot 8 juli. Tegen 22 juli zullen twee steden voorgedragen worden aan de EBU. In augustus zou bekend gemaakt worden waar het festival dan zal plaatsvinden.

Advertentie