Kiev 2017

KIEV 2017

Ballade ‘Dying to Try’ voorgesteld

De Ierse inzending voor het komende songfestival heeft zijn première gekregen op de nationale radio. Jonge zanger Brendan Murray zal Dying to Try zingen in Kiev. Het nummer staat nu ook online

Het liedje werd voor de eerste keer gedraaid in het radioprogramma van Nicky Byrne, hij vertegenwoordigde het land vorig jaar. De song is online verschijnen. Brendan werd in december 2016 al aangekondigd als de Ierse kandidaat voor 2017, maar na een oproep van zender RTE om liedjes in te sturen, bleef het stil. De omroep heeft nooit een concrete releasedatum bekend gemaakt. Het nummer werd geschreven door Jörgen Elofsson. Die schreef als songs voor Britney Spears, Kelly Clarkson en Agnetha Fältskog van ABBA.

De Ierse song:

play

De Ierse muziekmagnaat Louis Walsh had Brendan Murray ertoe bereid gevonden namens Ierland deel te nemen in 2017. Walsh engageerde zich meteen om een geschikte song te vinden waarmee het land nog eens zou scoren in de liedjeswedstrijd. Hij had graag Johnny Logan zo ver gekregen om voor een lied te zingen, maar de voormalige winnaar bedankte daar voor. Hij is niet te spreken over de manier waarop de omroep de laatste jaren omgaat met de songfestivalselectie.

Advertentie