Artikel

KIEV 2017

Italië wint stemming OGAE-poll, België eindigt op tweede plaats

Italië start op 13 mei nog ietsje meer als dé favoriet om het 62e songfestival te winnen. Francesco Gabbani heeft de officiële stemming van OGAE gewonnen met 497 punten. Blanche haalde voor België de tweede plaats binnen.

OGAE – een afkorting voor Organisation Générale des Amateurs de l’Eurovision – is een verzameling van officiële fanclubs in nagenoeg alle Europese landen. Andere geïnteresseerde landen worden gegroepeerd in OGAE Rest of the World. De nationale afdelingen organiseren jaarlijks hun eigen stemming.

De fanclub uit Polen was de laatste om zijn punten bekend te maken. Al stond het al langer vast dat Italië de winnaar was. België haalde uiteindelijk 335 punten en kon Francesco uit Italië dus al lang niet meer in halen. Hij sprokkelde 497 punten bij elkaar. Zweden kreeg 309 punten en werd derde. Frankrijk (277 punten) en Estland (242 punten) belandden ook in de top vijf. OG3NE deed het veel minder goed: Nederland ontving maar 3 puntjes, goed voor de 32ste plaats. Alle resultaten staan in dit document.