Kiev 2017

KIEV 2017KIEV 2017 REPETITIES

Jury halve finale 1 – Alle updates

Vanavond om 21 uur Belgische tijd, 22 uur hier in Kiev, startte de oh zo belangrijke juryfinale. Lees hier de continue update van hoe elk land het er vanaf brengt. België komt als vijfde aan de beurt, net na Albanië en voor Montenegro. De juryfinale is goed voor 50% van het totale puntenaantal, het is dus belangrijk dat elke artiest hier ook al het beste van zichzelf geeft om kans te maken op die zo belangrijke finaleplaats voor aanstaande zaterdag.

Volg hier live het verslag van elke optreden.

flagZweden

Robin start de show heel zelfzeker, hij speelt met de camera en weet duidelijk te overtuigen. De samenzang met zijn achtergrondzangers zit goed en de jongens hebben er duidelijk zin in. Er komen geen valse noten aan te pas, het nummer is catchy en een perfecte opener, dit haalt met gemak de finale.

flagGeorgië

Tamara zingt goed, valse noten komen er niet te pas aan haar huzarenstukje. Het geheel komt soms echter wel wat schreeuwerig over en dat maakt het nummer misschien wat minder toegankelijk voor het grote publiek. De juries zullen haar vanavond echter wel wat punten toekennen op basis van haar uniek stemgeluid.

flagAustralië

Isaiah zingt ook deze keer zijn nummer foutloos. In het begin van het nummer lijkt hij wat angstig op het podium te staan maar daar komt snel verandering in. De zanger doet perfect wat van hem verwacht wordt, ondanks zijn jeugdigde leeftijd merk je dat hij podiumervaring heeft en die gebruikt hij ten top. Een puike prestatie voor Australië tijdens deze eerste jury finale.

flagAlbanië

Lindita van Albanië is de eerste van de avond die vocal de mist ingaat. Zoals tijdens een aantal repetities al eerder het geval was zingt ze het nummer niet echt, maar schreeuwt ze veelal. Het grote publiek gaat dit mogelijk te veel lawaai vinden, maar ook de jury gaat dit op basis van de prestatie van vandaag niet voldoende vinden.

flagBelgië

Blanche staat er, alle minder goede repetities worden door dit optreden in de vergetelheid geduwd. Vocaal zit het heel het nummer goed, daar waar het tijdens de repetitie van deze middag nog even wat minder klonk tijdens de overgang van de lage naar de hoge tonen, doet ze dit nu bijna foutloos. Naarmate het nummer vordert merk je ook dat ze zich comfortabeler voelt op het podium. Een schitterende prestatie voor Blanche tijdens deze eerste juryfinale.

flagMontenegro

Slavko brengt zijn act zoals we van hem gewoon zijn geworden tijdens deze laatste week. Vocaal kan het echter beter, hij roept het publiek ook toe tijdens zijn nummer en dat doet het geheel geen goed. Of de Europese jury’s hier veel punten voor veil gaan hebben is twijfelachtig.

flagFinland

Zoals tijdens elke Finse repetitie is hier vocaal niets aan te merken, dit is duidelijk een van de beste zangeressen van het festival. Het nummer wordt met gevoel en zeer ingetogen gebracht. Dit gaat absoluut scoren bij de jury’s en zien we zeker terug in de finale.

flagAzerbeidzjan

Dihaj brengt het nummer goed, de samenzang met haar achtergrondzangers komt met momenten echter wat schreeuwerig over zonder vals te zijn. De act is mogelijk te ingewikkeld voor het grote publiek, maar punten gaat dit wel scoren.

flagPortugal

Ondanks het feit dat Salvador Sobral vandaag voor de eerste keer op het festivalpodium staat heeft hij geen enkele moeite om het nummer feilloos neer te zetten. Dit is pure klasse en scoort ongetwijfeld bij de jury. Dit is tot hiertoe de beste vocale prestatie van de avond. Het nummer is subliem in al zijn eenvoud en Salvador brengt dit met zoveel emotie en passie dat hij mogelijk op één been deze halve finale, voor de jury althans, kan winnen.

flagGriekenland

Demy is ongetwijfeld een van de mooiste verschijningen op dit festival. Ze begint zelfzeker aan haar nummer en zingt behoorlijk. Tijdens de repetities ging het vaak mis tijdens de overgang van het rustige begin naar het meer dansbare gedeelte van het nummer. Op het moment dat ze deze keer naar dat stuk van het nummer gaat brengt ze het echter niet zoals tijdens de repetities. De Grieken hebben duidelijk geleerd van hun repetities want de moeilijke overgang is uit het nummer gehaald en dat laat Demy toe op hetzelfde niveau te blijven zingen gedurende het hele nummer. Op deze manier is een finaleplaats geen ondenkbare kaart.

Update: Tijdens het optreden waren er blijkbaar technische storingen tijdens het optreden van Demy. Om haar een eerlijke kans te geven bij de jury mag ze haar nummer op het einde van de show dus nog eens overdoen. Deze tweede keer klinkt ze echter iets minder stemvast en overtuigender dan de eerste keer.

flagPolen

Ook Kasia Mos uit Polen is een goed getrainde zangeres met vocaal sterke kwaliteiten, net zoals tijdens veel van haar repetities brengt ze ook deze keer het nummer foutloos. Tijdens de voorgaande dagen kwam het nummer met momenten wat futloos over, maar daar was vandaag echter geen sprake van. Kasia bracht het nummer zo vol energie dat ze de jury vermoedelijk beter heeft weten te overtuigen dan Michal Szpak vorig jaar.

flagMoldavië

Sunstroke project brengt het meest vrolijke nummer van de avond. Met hun gebruikelijke enthousiasme staan ze op het podium en krijgen het beperkt aanwezige publiek vlug mee. De zang zit goed, maar ook de jongens van Sunstroke project beginnen tijdens hun nummer het publiek toe te roepen om mee te doen. Dit komt bij jury’s vaak niet zo goed over, maar morgen krijgt dit ongetwijfeld veel punten.

flagIJsland

Ook Svala is een van de zangeressen vandaag die haar nummer zonder al te veel problemen goed neerzet. Het geheel komt energiek over en de lasers die gebruikt worden geven het geheel een extra dimensie. Een goed gezongen popsong.

flagTsjechië

Martina begint, zoals we van haar gewoon zijn ondertussen, goed aan het nummer. De melodie kabbelt verder en de zangeres doet wat van haar verwacht wordt. Het nummer komt jammer genoeg nog steeds wat eentonig over en verdrinkt wat tussen de overage ballades op dit festival.

flagCyprus

Hovig is niet de sterkste zanger van dit festival, maar hij brengt zijn nummer zonder valse noten. De act komt leuk over maar Hovig kijkt met momenten wat angstig uit zijn ogen, hoewel dat niet echt hoeft. Daar waar het tijdens de repetities vaak nog fout ging tijdens de uithaal blijft zijn stem nu wel overeind. Een mooie prestatie van Cyprus en ongetwijfeld 12 punten uit Griekenland.

flagArmenië

Artsvik begint door de regie slecht aan haar nummer: in plaats van haar muziek te starten, start de muziek van één van haar concurenten in deze halve finale. Ze moet dus haar nummer herbeginnen en dat heeft haar op het eerste zicht wat uit het lood geslagen. Ze brengt het lied wat schreeuwerig zonder vals te zijn, wat haar ongetwijfeld wel enkele punten zal kosten.

flagSlovenië

Omar heeft tot hiertoe tijdens elke repetitie nagenoeg foutloos zijn nummer ten gehore gebracht, maar jammer genoeg is dat vanavond niet het geval. Hij laat meer dan eens een valse noot horen wat ontzettend jammer is tijdens een jury finale. Zijn uithalen brengt hij goed, maar de valse noten gaan hem mogelijk een top 10 notering bij de jury kosten.

flagLetland

Triana Park is de laatste act van de avond, en brengt zijn dansbare nummer redelijk. De zangeres roept ook iets te veel tijdens het nummer in plaats van te zingen, met momenten klinkt het geheel heel schel waardoor het niet zo aangenaam is om het hele nummer te blijven luisteren.

Advertentie