Kiev 2017

KIEV 2017KIEV 2017 REPETITIES

Jury halve finale 2 – Alle updates

De tweede halve finale is net gestart, althans, de halve finale die ten gehore gebracht wordt voor de jury. De meisjes van O’G3NE moeten hier vanavond al voldoende punten bij mekaar sprokkelen om een geode beurt te maken morgen. Wij duimen alvast.

flagServië

Tijana deed het tijdens de repetities niet altijd even stemvast, en dat is in deze juryfinale niet anders. Gedurende het volledige nummer vliegen de valse noten in het rond, dat dit tijdens de show van vanavond niet goed is hoeft geen uitleg. Op basis van deze prestatie is het exit Servië op dit festival.

flagOostenrijk

Nathan Trent is zijn gebruikelijke charmante zelf op het podium. Hij speelt met de camera en pakt met gemak zowel de jonge als de oudere kijkers in. Vocaal is hij vanavond echter niet op zijn best, daar waar hij tijdens de repetities veelal zuiver zong, klonk hij nu naar het einde van het nummer heel onzuiver, en zelfs wat schreeuwerig. Dit wordt op basis van de prestatie van deze avond kantje boordje voor Oostenrijk.

flagNoord-Macedonië

Jana staat behoorlijk zelfzeker op het podium, maar vocaal zit het wederom niet goed deze avond. Het is en blijft één van de leukere dansnummers van deze halve finale, maar of dat voldoende is voor een finaleplaats valt af te wachten.

flagMalta

Na de eerste 3 slecht gezongen nummers zullen de internationale juries een zucht van verluchting slaan, het eerste nummer van de avond dat zonder problemen loepzuiver gezongen wordt. Het jammere van het nummer blijft dat er geen echte climax inzit, maar op basis van de emotie en vocale prestatie zou dit naar de finale moeten.

flagRoemenië

Alex en Ilinca doen wat van hun verwacht wordt, ze brengen het vrolijke jodelnummer zonder al te veel vocale problemen. Vooral Ilinca is sterk in haar vocale soloprestaties. Het geheel kwam iets minder energiek over op scherm dan vorige week, maar daar zal morgen ongetwijfeld verandering in komen als de zaal vol toeschouwers staat.

flagNederland

De meiden van O’G3NE staan er.  Loepzuiver, zelfzeker en vol energie. Hun performance tilt dit nummer duidelijk naar een hoger niveau. Het blijft een beetje een ballade zoals we die kennen uit de jaren ’90, maar de juries gaan de mooie samenzang en de energie van de meisjes ongetwijfeld belonen met heel wat punten. Als ze morgen een even goede prestatie neerzetten staan België en Nederland opnieuw samen in de finale.

flagHongarije

De harmonieuze melodie van Joci’s nummer spreekt aan, hij zet het nummer ook mooi in, maar maakt al snel de fout om het publiek toe te roepen. Eens hij aan zijn rapgedeelte start lijkt het net of hij niet voldoende adem heeft om dit stuk tot een goed einde te brengen. Het gaat daar dan ook niet echt zoals we het gehoord hebben tijdens de repetities. Doordat hij wat kortademig wordt lijkt het rappende stuk ook veel langer te duren dan anders. Op basis van deze prestatie wordt het er op of er onder morgen voor Hongarije.

flagDenemarken

Anja is één van de vele zangeressen op dit festival met een krachtige stem en die weet hoe ze te gebruiken. Het nummer wordt, net als tijdens haar repetities, zonder al te veel problemen vocaal neergezet. Naar het einde van het nummer toe schreeuwt ze wat meer dan gewoonlijk, maar een finaleplaats kan op basis van deze prestatie niet ontbreken.

flagIerland

Brendan zingt vanavond mooi en ingetogen, maar met veel meer kracht en emotie dan tijdens zijn repetitie. In zijn uithalen klinkt hier en daar een verloren valse noot, maar over het algemeen zet hij een meer dan behoorlijke prestatie neer tijdens deze tweede jury halve finale.

flagSan Marino

Valentina en Jimmie brengen een wat gedateerd disconummer, maar ze brengen het vocaal sterk. Ze hebben er duidelijk zin in en stralen energie uit, morgen gaat dit ongetwijfeld op veel bijval kunnen rekenen als de zaal gevuld is met dansende fans. Jimmie maakt op het einde van het nummer echter een fout die je niet mag maken tijdens een juryfinale, eens de muziek is gestopt, begint hij het nummer a capella te zingen en dit klinkt een stuk minder goed dan de samenzang met Valentina. Benieuwd of dit hen geen jurypunten gaat kosten.

flagKroatië

Jacques staat nog steeds als schizofrene zanger op het podium en de act komt daardoor wat gemaakt en onnatuurlijk over. Het moet echter wel gezegd zijn dat zijn vocale capaciteiten die van vele zangers hier overstijgen en hij weet hoe dit nummer te brengen. Naar het einde van het nummer roept hij iets te veel in plaats van te zingen, maar dit krijgt zonder twijfel punten van de jury op basis van de vocale prestatie.

flagNoorwegen

JOWST is een beetje een verademing op het podium na een aantal gedateerdere nummers. Dit klinkt fris en modern en het refrein is krachtig en blijft hangen. Hij zingt zonder problemen en er zit energie in het optreden. Een duidelijke kanshebber op één van die felbegeerde finaleplaatsen!

flagZwitserland

Dit optreden zou wel eens het einde van Timebelle kunnen betekenen op dit festival. De zangeres start mooi en lijkt zonder al te veel problemen het nummer door te komen, maar dan gaat het mis. Eens ze de trap afgedaald is en ze zich naast de pianist plaatst, komen de lange uithalen in het nummer en die gaan hopeloos mis. Het zingen gaat over in schreeuwen en het schreeuwen gaat over in vals geschreeuw. Dit gaat niet goed scoren bij de jury op basis van deze prestatie.

flagWit-Rusland

Naviband is zijn vrolijke en energieke zelf tijdens deze juryfinale. Het geheel is af en ze zingen op basis van deze prestatie, het nummer ongetwijfeld naar een finaleplaats.

flagBulgarije

Kristian heeft, mede door zijn hoge positie bij de bookmakers en de fanpolls, de zware last op zijn schouders om dit nummer naar de finale te loodsen en dat gaat hij ook moeiteloos doen. Hij zingt met kracht en schijnbaar zonder moeite het hele nummer bijna foutloos. Dit is één van de beste, en misschien wel de beste, zangprestatie van de avond. Een leuk detail, het zwarte hemd van de laatste repetitie is terug vervangen door het witte van de eerste repetitie, maar eigenlijk maakt het niet uit wat de zanger draagt, de finaleplaats is zo goed als zeker binnen.

flagLitouwen

De zangeres van Fusedmarc is, net zoals meerdere zangers van de avond, ziek in hetzelfde bedje. De vocale prestatie zit goed in de strofen, maar is ondermaats en ronduit vals in vele van de refreinen waar ze ‘Rain of Revolution’ schreeuwt in plaats van zingt. Het, al niet toegankelijke nummer, gaat het op basis van deze prestatie bij de jury niet goed doen.

flagEstland

Koit en Laura zingen hun nummer moeiteloos de finale in. De vocale prestaties zijn sterk en ook de chemie tussen beiden is aanwezig. Eén van de betere ballades dit jaar, op een schijnbaar moeiteloze manier neergezet, geen twijfel over de finaleplaats voor dit nummer.

flagIsraël

Imri zet zijn nummer zonder al te veel problemen in en haalt, in tegenstelling tot vorige week, ook zijn uithalen in het refrein. Naar het einde van het nummer toe krijgt hij het iets moeilijker en klinkt niet elke ‘alive’-uithaal even zuiver. In deze, toch wel vocaal zwakkere tweede halve finale, is dit dansbare nummer vermoedelijk een kandidaat voor een finaleplaats.

Advertentie