Kiev 2017

KIEV 2017

Maken deze landen uit de tweede halve finale kans op de Barbara Dex Award 2017?

Ook dit jaar zal een act de Barbara Dex Award winnen voor de slechtste en lelijkste outfit die we te zien krijgen op dit festival. Songfestival.be mag de award vanaf dit jaar uitreiken. De stemming start op zondag 14 mei. 42 outfits, dat is zijn er heel wat! Welke maken nu kans op een ‘nominatie’? In deze tweede halve finale hebben we vier kanshebbers gespot, die hun outfits maar beter meteen opbergen achter slot en grendel.

Macedonië (VJR) – Jana Burčeska

Misschien niet de meest lelijke outfit die we dit jaar al gezien hebben, maar klassevol is dit pakje nu ook weer niet …  Spijtig voor Jana, want haar kledij werd gemaakt door haar favoriete designer uit Macedonië. Die had er blijkbaar niet aan gedacht dat een zeer strakke zwarte hotpants met daarrond speelse lintjes nogal een bepaalde indruk wekken. De meterslange zwarte laarzen, ook al in Jana’s thuisland gemaakt, maken dát plaatje compleet. Het meisje zingt Dance Alone, wel dankzij haar outfit geeft ze de kijkers thuis een idee over in wat voor soort clubs ze in haar eentje danst …

San Marino –  Valentina Monetta & Jimmie Wilson

De Barbara Dex Award, (ook) dat ontbreekt nog op de schouw van Valentina Monetta. Hun liedje is niet het meest moderne dit jaar en ook de kleren die ze dragen horen meer thuis op een ‘Back to the 80’s’ feestje. Misschien willen ze die sfeer gewoon overbrengen met hun act en outfits? Dat kan best, maar zelfs dan zijn de legging , kostuumvest- en broek, de overdaad aan pailletten niet de beste keuze. Hadden we het al over dat veel te spannende t-shirtje van Jimmie gehad? Gelukkig draagt Valentina haar petje niet meer!

Kroatië – Jacques Houdek

Eerst en vooral, Houdek haalt deze lijst niet omdat hij een maatje meer heeft, zeker niet. Zijn stylisten hebben op dat gebied niet eens een slechte job gedaan. Het kostuum van Jacques past bij zijn postuur. Waarom staat hij hier dan wél? Een duet zingen met jezelf is al opmerkelijk, maar ook je outfit in twee stukken opdelen? Voor sommigen is dat een beetje freaky. Het past dan wel bij zijn nummer, de catwalks hoeft dit niet te halen.

Zwitserland – Timebelle

Deze Zwitserse groep is van heel deze halve finale misschien wel de grootste kanshebber om de uiteindelijke award te winnen … Hebben ze zo’n mooie zangeres, steken ze haar in een kleed dat zowel door prinses Belle (die van het Beest, ja) en Pino geweigerd werd. De kostuums van de tweede andere bandleden zijn ook heel kleurrijk, maar doen toch eerder aan carnaval denken, dan aan de Griekse God van de Kunst … De outfits passen helemaal niet bij liedje Apollo. Waar is Jani?!

En wat met Italië, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje en Oekraïne?

De landen van de ‘Big 5’ en gastland Oekraïne komen pas in de finale van zaterdag aan bod, maar tijdens de repetities zagen we hun definitieve outfits al. Conclusie? Deze finalisten moeten niet meteen vrezen voor de award. Al doet het kleedje van Alma de zangeres wel verdwijnen in de drukke podiumachtergrond en Levina kan nogal moeilijk een feestje bouwen in haar statische en ‘zakelijke’ jurk.  En Manel uit Spanje? Die had ook iets meer zijn best mogen doen. Ontdek hier wat deze artiesten nu zaterdag zullen dragen.

Stemmen op de ‘Barbara Dex Award 2017’

Je kan vanaf zondag 14 mei stemmen op de Barbara Dex Award voor dit jaar. De award komt dit jaar thuis, want deze website heeft de uitreiking overgenomen. De Barbara Dex Award is vernoemd naar de Belgische songfestivalkandidate van 1993. Dex droeg toen een zelfontworpen jurk, een creatie die meteen over de tong ging. Jammer genoeg niet door zijn schoonheid …

Advertentie