Kiev 2017

KIEV 2017KIEV 2017 REPETITIES

Repetitiedag 8 (07/05) – Alle updates

Zondag 7 mei was de achtste repetitiedag van het 62e Eurovisiesongfestival, in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Vandaag aan bod: gastland Oekraïne en de landen van de Grote Vijf. Dit artikel werd de hele dag door geüpdatet met verslagen, foto’s en filmpjes.

Het repetitieschema van de dag vind je hier terug. De tijdstippen staan aangegeven in Belgische tijd. In Oekraïne is het een uur later.

LandRepetitiePersconferentie
Oekraïne09.00 - 09.2010.05 - 10.25
Italië09.25 - 09.4510.30 - 10.50
Spanje09.50 - 10.1010.55 - 11.15
Duitsland10.15 - 10.3511.20 - 11.40
Verenigd Koninkrijk10.40 - 11.0011.45 - 12.05
Frankrijk11.05 - 11.2512.10 - 12.30

flagOekraïne

play

Gastland Oekraïne trapt de laatste normale repetitiedag af. Groep O.Torvald brengt een volledig ongewijzigd optreden ten opzichte van de eerste repetitie van eergisteren. De bandleden staan nog steeds statisch op dezelfde posities, en het grote hoofd op het podium doet nog steeds even weinig. Het enige verbeterde is dat het hoofd op het einde veel groter lijkt te zijn omdat er een lichaam geprojecteerd wordt op de LED-vloer er net onder. Dat aspect komt nu iets beter in beeld. Een andere wijziging is dat er andere outfits worden gedragen. De eerder stijve pakken van afgelopen vrijdag zijn vervangen door lossere outfits, waarbij de armen van de leadzanger bijvoorbeeld volledig te zien zijn.

flagItalië

play

De charmante Francesco Gabbani maakt wederom indruk bij zijn tweede repetitie. Er is niet bijster veel veranderd aan het optreden, waarbij de graphics iets te donker blijven. Het camerawerk is er hier en daar wel op vooruit gegaan om het optreden iets minder rommelig in beeld te brengen. Er zijn shots van het publiek toegevoegd die nu nog dom lijken omdat de zaal leeg is, maar tijdens de liveshows zeker de energie in die zaal zullen tonen. De outfits blijven ongewijzigd: Francesco in zijn pak, de vier achtergrondzangers in truien met opvallende kleuren. Gabbani is een artiest die zijn song als geen ander weet te verkopen. Het blijft afwachten, maar de favorietenrol zou wel eens kunnen worden waargemaakt door Italië.

flagSpanje

play

Ook bij Manel Navarro zijn er geen merkbare wijzigingen aan het optreden te bemerken. Hij start nog steeds met zijn andere muzikanten met de rug naar het podium, draait zich om om vervolgens de rest van de song eerder statisch te zingen. Iedereen draagt nog steeds hetzelfde hawaiiaanse hemdje, dat meer op een uniform lijkt omdat het allemaal zo gelijkaardig is. Vocaal komt Manel zwak voor de dag, maar dat maakt hij deels goed door aantrekkelijk in de camera te kijken en hier en daar te knipogen. Of dat de meubels nog kan redden, is nog maar de vraag.

flagDuitsland

play

Duitsland werd de afgelopen twee jaar laatst met telkens een redelijk tot goede zangeres met een middelmatig tot redelijk lied. Dit jaar zouden onze oosterburen wel eens in hetzelfde bedje ziek kunnen zijn. Er valt niets negatiefs aan te merken op Levina en haar strakke en aan vrijdag identieke optreden van Perfect Life, maar er is in de verste verte ook geen factor te bespeuren waardoor we de loftrompet kunnen afsteken over het totaalplaatje. Dit zou wel eens flink door de mazen van het net kunnen glippen, wederom tot in de onderste regionen van het klassement.

flagVerenigd Koninkrijk

play

Naar aloude Britse normen blijft dit een enorme sprong voorwaarts qua lied, artiest en staging. Maar volstaat het allemaal om de Union Jack te laten wapperen in de linkerbovenhoek van het scorebord? Dat durven we dan weer flink te betwijfelen. De song mist een echte climax die blijft hangen en een indruk nalaat, en Lucie Jones zingt degelijk en competent, maar zonder al te veel oprechte emotie in haar stem. Een dubbeltje op z’n kant voor een goede notering.

flagFrankrijk

play

De tendens zet zit verder: ook bij deze laatste repetitie merken we geen noemenswaardige, schokkende wijziging aan de podiumact. Alma zingt haar Requiem nog steeds moederziel alleen op het podium in Kiev, met een fraaie podiumachtergrond waarin de frêle Alma dan weer dreigt te verdrinken. Haar stem is nog steeds niet al te sterk en een tikje schel. Of dit volstaat om Frankrijk opnieuw naar de top tien van het klassement te brengen, blijft koffiedik kijken.

Advertentie