Kiev 2017

KIEV 2017

Wanneer maken laatste landen hun inzending bekend?

We kennen ze bijna allemaal, de 43 liedjes die we in mei zullen horen op het Eurovisiesongfestival. Landen als Zweden, Noorwegen, Litouwen en IJsland werkten komende zaterdag (11 maart) hun selectie af. Maar wat met de landen die intern een keuze hebben gemaakt? Sommige artiesten zijn al bekendgemaakt, maar hebben nog geen liedje. Er zijn zelfs nog twee landen waarover helemaal geen nieuws is. Wanneer maken al deze landen hun inzending bekend of wanneer hebben dat effectief gedaan? Ontdek het hier!

Sinds voorbije zaterdagavond hebben we er vier nieuwe inzendingen bij. Melodifestivalen kent zijn winnaar en de nationale finales in Litouwen, Noorwegen en IJsland ook afgelopen. De selectie van Litouwen heeft trouwens weer maanden geduurd.

Wanneer komt er nieuws uit Macedonië, Israël, Ierland en Montenegro?

(VJR) Macedonië laat zich in Kiev vertegenwoordigen door zangeres Jana Burčeska. Haar songpresentatie werd om een nog onbekende reden uitgesteld naar 10 maart. Haar song werd uiteindelijk gepresenteerd tijdens een talkshow op de lokale staatstelevisie. Space, de inzending van Montengro zal gezongen worden door Slavko Kalezić. 10 maart was ook daar de releasedatum. Imri Ziv uit Israël heeft al laten weten dat hij I Feel Alive zal zingen, een energiek dansliedje. Zijn inzending is inmiddels uitgekomen, op 9 maart. Brendan Murray zal onder de Ierse vlag zingen, lied Dying to Try werd op 10 maart voorgesteld.

Excitement is inevitable and hopefully contagious. Eurovision song is going to be premiered in a special edition of the…

Geplaatst door Jana Burceska op dinsdag 7 maart 2017

Wanneer maken Armenië, Azerbeidzjan, Bulgarije, Servië en San Marino hun inzending bekend?

Over Azerbeidzjan kunnen we kort zijn: Diana Hajiyeva (Dihaj) werd intern aangeduid om namens Azerbeidzjan deel te nemen in Kiev en haar lied werd uitgebracht op 11 maart. De Armeense kandidate, Artsvik had via social media al gehint dat de presentatie van haar liedje niet lang meer op zich zal laten wachten. In Armenië er nu een concrete datum: 18 maart. Ze zal Fly with Me zingen. Van de Servische inzending, In Too Deep, staat de clip ondertussen volledig online. Armenië is de laatste om hun liedje bekend te maken.

Er is nog steeds geen opvolger bekend voor Poli Genova uit Bulgarije. Omroep BNT had enkele maanden geleden een paar potentiële ‘songfestival projecten’ op tafel liggen. Ze waren van plan om hun inzending begin maart bekend te maken, maar voor een onduidelijke reden hebben ze dat niet gehaald. Jonge zanger Kristian Kostov deed de ronde als mogelijke vertegenwoordiger. Op 13 maart kregen we daar bevestiging over.

Het bleef ook lang stil in San Marino, maar sinds kort weten we dat de omroep de kandidaten die voor het ministaatje zullen deelnemen deze week gaat bekend maken. Dus tussen nu en 12 maart zouden we moeten weten wie Serhat opvolgt. De directeur-generaal van omroep RTV heeft al bekend gemaakt dat er voor een duo gekozen is. Het gaat om een buitenlandse artiest en een artiest uit het staatje zelf. Op 12 maart kwamen we te weten om wie het ging. Een oude bekende zowaar …

Nieuwe versies opkomst van songs Albanië, Georgië, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk én Italië

Naar goede gewoonte was het Albanië die zijn voorronde als eerste afwerkte. Lindita won met Botë, maar de Albanezen staan er om gekend om hun liedje uit de voorronde een volledige make-over te geven. De zangeres zal haar song in het Engels zingen en werd omgedoopt tot World. De tekst zette ze al op Twitter. De bekendmaking volgt op 12 maart. Er is nieuws over de opgefriste versie van Georgië. De officiële clip staat sinds kort op het internet. Franse zangeres Alma zal Requiem deels in het Engels zingen. Ook die officiële versie werd al uitgebracht ondertussen. De populaire song uit Italië is voorlopig nog enkele seconden te lang om toegelaten te worden als inzending, dus ook daar is nog werk aan de winkel. Zanger Francesco Gabbani blijft trouwens bij de Italiaanse versie, geen Engels dus. Italië heeft geen concrete lanceringsdatum bekend gemaakt. De Britten hebben ook gewerkt aan hun inzending. Lucie Jones zal een licht gewijzigde versie zingen in mei. Die clip staat nu op YouTube.

En wat met de inzending van … Rusland?

De Russen houden de lippen stijf op elkaar als het over het komende songfestival gaat. Enkele bekende politici en artiesten hebben van die stilte gebruikt gemaakt om op te roepen tot terugtrekking. Ze vinden dat Rusland dit jaar maar moet thuis blijven. Het botert nog steeds niet goed met gastland Oekraïne en in Moskou zijn ze nog niet vergeten dat Sergey Lazarev de televoting had gewonnen in Stockholm en uiteindelijk toch pas derde werd. Hier en daar zijn er Russische websites die claimen dat er toch al een inzending gekozen is. De omroep zou een shortlist hebben gehad met namen van mogelijke deelnemers. Zangeres Darya Antoyuk zou wel eens kans kunnen maken. Voorlopig blijft het bij die geruchten. Officieel is er dus helemaal niks bekend over de Russische inzending. Moest het land zich toch nog terugtrekken dan moeten ze toch het volledige deelnamegeld betalen.

Van die terugtrekking kwam niets in huis … Zondagavond 12 maart werd de volledige inzending onverwachts bekend gemaakt.

https://www.instagram.com/p/BP95gnmBZ5D/?taken-by=daryantonyuk

Officiële videoclips

Op het YouTube-kanaal van Eurovision.tv verschijnen met mondjesmaat de officiële videoclips van de inzendingen. Verschillende landen die al een volledige inzending hebben, moeten die clip nog loslaten op de wereld. Zoals bijvoorbeeld Spanje, Estland … Je kan alle clips en andere video’s al bekijken op onze overzichtspagina. Die lijst blijft up to date.

Advertentie