Kiev 2017

KIEV 2017

Songfestival 2017 zal 23 miljoen euro kosten

Het totale budget dat zal worden vrijgemaakt voor de organisatie van het 62e Eurovisiesongfestival ligt momenteel op iets meer dan 23 miljoen euro. (Bron: Ukrinform)

De stad Kiev zal 200 miljoen Oekraïense grivna pompen in het songfestival, dat op 9, 11 en 13 mei volgend jaar gehouden zal worden. Omgerekend komt dat neer op ongeveer 7,2 miljoen euro. Dat heeft Andriy Strannikov, voorzitter van een comité van de gemeenteraad van Kiev, laten weten aan lokale media. Een kwart van dat bedrag wordt dit jaar nog uitgegeven voor de eerste (infrastructuur)werken, de overige 5,4 miljoen wordt voor volgend jaar bewaard.

Daar komt nog eens bovenop dat de Oekraïense regering zo’n 16 miljoen euro vrijmaakt voor de wedstrijd. Het halve jaarbudget van de Oekraïense staatsomroep NTU, die verantwoordelijk is voor de organisatie van het ESF 2017, wordt zo opgeslorpt. De stad Kiev en de nationale regering van Oekraïne zullen samen dus 23,2 miljoen euro investeren.

Ter vergelijking: het Eurovisiesongfestival 2016 in Stockholm kostte ongeveer evenveel. De Zweedse omroep SVT had een budget van ongeveer 12,5 miljoen euro, en de stad Stockholm spendeerde iets meer dan 10 miljoen euro.

Advertentie