Kiev 2017

KIEV 2017

Vanavond: finale songfestival 2017

Vanavond vindt vanuit het International Exhibition Centre in Kiev de finale van het 62e Eurovisiesongfestival plaats. 26 landen strijden om de overwinning.

Televoting en jurystemming bepalen per land elk 50% van de uitslag. Net als vorig jaar geeft elk land zo twee keer punten van een tot twaalf. Eerst lezen puntengevers per land de resultaten van de vakjury’s voor, nadien volgen de punten van de televoting. Die worden door de presentatoren bekendgemaakt, voor alle stemmende landen samen. De exacte resultaten van de televoting per land, en ook die van de halve finales, worden pas vrijgegeven na afloop van de finale. Alle 42 deelnemende landen stemmen mee vanavond.

Oleksandr Skichko, Volodymyr Ostapchuk en Timur Miroshnychenko presenteren beide halve finales en de finale. Miroshnychenko praatte ook al het Junior Eurovisiesongfestival aan elkaar in 2009 en 2013, en zal dit jaar de gesprekken in de greenroom voor zijn rekening nemen. Ruslana, winnaar uit 2004, opent de show. Als pauzeacts krijgen we onder meer winnares van vorig jaar Jamala te zien, die samen met artiesten Anna Kuksa, Naile Ibraimova and Kemi Oke de song I Believe In U zal vertolken. Ook de Oekraïense band ONUKA en het folkorkest NAOFI zullen acts verzorgen.

Voorbeschouwingen

De show start om 21.00 uur Belgische tijd, 22.00 uur in Oekraïne, op onder meer Eén en NPO1. Op de Vlaamse tv wordt er voorbeschouwd in Van Gils & het songfestival vanaf 20.35 uur. Presentator Lieven Van Gils praat samen met gasten als Dana International over de komende finale. De Nederlanders kunnen vanaf 20.30 uur al terecht bij Op weg naar het songfestival, waarin verschillende Bekende Nederlanders (Maurice Weijnen, Albert Verlinde, Anita Meijer, Giel Beelen …) vooruitblikken.

Het volledige deelnemersveld van vanavond, op startvolgorde:

#LandDeelnemer(s)Nummer
1IsraëlImri ZivI Feel Alive
2PolenKasia MośFlashlight
3Wit-RuslandNAVIBANDHistoryja majho žyccia
4OostenrijkNathan TrentRunning On Air
5ArmeniëArtsvikFly With Me
6NederlandOG3NELights and Shadows
7MoldaviëSunStroke ProjectHey, Mamma!
8HongarijeJoci PápaiOrigo
9ItaliëFrancesco GabbaniOccidentali's Karma
10DenemarkenAnja NissenWhere I Am
11PortugalSalvador SobralAmar pelos dois
12AzerbeidzjanDihajSkeletons
13KroatiëJacques HoudekMy Friend
14AustraliëIsaiahDon't Come Easy
15GriekenlandDemyThis Is Love
16SpanjeManel NavarroDo It for Your Lover
17NoorwegenJOWSTGrab the Moment
18Verenigd KoninkrijkLucie JonesNever Give Up on You
19CyprusHovigGravity
20RoemeniëIlinca ft. Alex FloreaYodel It!
21DuitslandLevinaPerfect Life
22OekraïneO.TorvaldTime
23BelgiëBlancheCity Lights
24ZwedenRobin BengtssonI Can't Go On
25BulgarijeKristian KostovBeautiful Mess
26FrankrijkAlmaRequiem

Advertentie