Kiev 2017

KIEV 2017

Britten sturen Lucie Jones naar Oekraïne

Lucie Jones heeft Britse voorronde Eurovision: You Decide gewonnen en zal het VK vertegenwoordigen op het songfestival in het Oekraïense Kiev. Televoting en punten van de jury bepaalden de winnaar. Lucie haalde het van vijf concurrenten. Haar liedje werd meegeschreven door Deense zangeres Emmelie de Forest, zij won in 2013 het songfestival.

Never Give Up On You is de inzending van het Verenigd Koninkrijk voor het komende songfestival. Net als vorig jaar werd er een voorronde georganiseerd waarin enkel de Britse kijker het voor het zeggen had, al gaf de jury nu ook punten. Dit jaar verhuisde de show naar het grotere BBC 2.

De uiteindelijke beslissing viel door middel van televoting en er was ook een vakjury aanwezig om commentaar te geven. Ook zij deelden punten uit. In deze jury zaten zangeres Sophie-Ellis Bextor, zangcoach CeCe Sammy en choreograaf Bruno Tonioli. De presentatie was weer in handen van Mel Giedroyc. Oud winnaar Alexander Rybak uit Noorwegen mocht de pauze opleuken.

Jones moet proberen om het VK weer naar de linkerkolom van het scorebord te brengen, ze zijn namelijk al een tijdje op de sukkel daar in Londen. De Britse pers heeft voorlopig weinig vertrouwen in de Britse inzending. Waarom? Omdat volgens de kranten omroep BBC weer gekozen heeft voor een ‘vergeten X-Factor-afvaller’ (alle zes kandidaten kwamen uit die show) en ze de gevolgen van de Brexit zullen moeten dragen.

De Britse inzending voor 2017:

play

Advertentie