Oostenrijk

OOSTENRIJKLIVERPOOL 2023

‘Who the Hell Is Edgar?’: Oostenrijk met opvallend lied naar Songfestival 2023

De Oostenrijke kandidaten Teya & Salena zijn bezeten door de geest van schrijver en dichter Edgar Allan Poe. Dat zingen ze namelijk in hun toch wel bizar Songfestivallied Who the Hell Is Edgar?. Dat nummer werd vandaag samen met een al even opvallende videoclip voorgesteld. ‘We brengen satire’, aldus het duo.

Gek of geniaal? De meningen lopen uiteen over de Oostenrijkse inzending. Oordeel vooral zelf:

play

‘Bezeten door een geest’

Hoewel het lied van Oostenrijk je bij momenten aan het lachen brengt, zit er toch een heuse betekenis achter de song. ‘Soms stroomt de creativiteit door je lijf alsof je bezeten bent door een geest. We willen overbrengen hoe het voelt om een goed liedje te maken’, zegt Salena over Who the Hell Is Edgar?.

Volgens de andere helft van het duo, Teya, moeten we hun lied zien als een soort satire: ‘In ons liedje hoor je hoe het is om vrouwelijke liedjesschrijvers te zijn. Het lijkt vaak alsof we ons telkens weer moeten bewijzen om serieus genomen te worden. Door te stellen dat Edgar Allan Poe ons liedje geschreven heeft, willen we de aandacht vestigen op dit frustrerende aspect van de muziekwereld.’

Inderdaad: who the hell is Edgar?

Teya & Salena zingen dus dat ze bezeten zijn door de geest van ene Edgar. Maar wie is Edgar Allan Poe? Wel, hij was een Amerikaans schrijver en dichter. Hij staat te boek als een van de eerste Amerikaanse schrijvers die van zijn pen probeerde te leven. Hij werd geboren in 1809 en stierf in 1849. Hij had op verschillende vlakken een invloed op de literaire wereld.

Primeur

Eind januari werden de twee dames voorgesteld als het eerste vrouwenduo ooit als Oostenrijkse Songfestivalkandidaten. Lees meer over Teya & Salena:

Oostenrijk voor ’t eerst met vrouwenduo naar Songfestival

Advertentie