Azerbeidzjan

AZERBEIDZJANMALMO 2024

Dit is inzending Azerbeidzjan voor Songfestival 2024

We kennen alle Songfestivalliedjes van dit jaar! Vrijdag bracht de Azerbeidzjaanse zanger Fahree zijn Songfestivalliedje uit. Woensdagmiddag werd al bekend dat hij niet alleen op het podium staat: Ilkin Dovlatov zal hem in Malmö vergezellen.

De titel van de Azerbeidzjaanse inzending is Özünlə apar. Fahree reist niet alleen naar Zweden: Ilkin Dovlatov zal meezingen.

Beluister hier de Azerbeidzjaanse inzending:

play

Ilkin Dovlatov tóch op het Songfestivalpodium in 2024

De eveneens Azerbeidzjaanse zanger Ilkin Dovlatov werd in eigen land tweede in het eerste seizoen van The Voice of Azerbeidzjan: Native Songs. Zelf probeerde hij dit jaar, samen met Mila Miles & Etibar Asadli ook deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival. Het drietal behoorde tot de laatste zes overgebleven kandidaten in de interne selectie, maar omroep Ictimai koos dus voor Fahree.

Ilkin Dovlatov voegt mugham toe aan het nummer, een Azerbeidzjaanse folkloristische muziekvorm.

Eerste halve finale

Het tweetal mag proberen het resultaat van TuralTuran X afgelopen editie te verbeteren. De tweeling eindigde als veertiende in de halve finale. Dit was pas de tweede keer van in totaal vijftien deelnames dat het land niet door wist te stoten naar de finale. Azerbeidzjan mag in de eerste halve finale op 7 mei een finaleplek proberen te veroveren.

Advertentie