Azerbeidzjan

AZERBEIDZJANKIEV 2017

Diana Hajiyeva naar Kiev

Zangeres Diana Hajiyeva zal Azerbeidzjan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2017. Dat heeft de omroep ITV laten weten op haar website.

Hajiyeva is in eigen land bekend onder de naam van haar eigen band, Dihaj. Het is nog niet bekend met welke naam ze aan het songfestival zal deelnemen. Ze nam in 2011 al deel aan de songfestivalvoorronde, maar toen moest ze de duimen leggen voor Ell en Nikki, die uiteindelijk ook het songfestival dat jaar op hun naam schreven met Running Scared.

En toch is Diana Hajiyeva niet aan haar songfestivalproefstuk toe: afgelopen mei stond ze al in het achtergrondkoortje van Samra, die toen namens Azerbeidzjan zong. Het zal dus de tweede opeenvolgende keer zijn dat de zangeres naar het songfestival afreist, al zal ze nu meer op de voorgrond staan. ‘Dihaj’ brak twee jaar terug door in eigen land met de single I Break Again:

play

Het is nog niet bekend wanneer en hoe haar song voor Kiev gekozen zal worden. Azerbeidzjan is hiermee het vijfde land waarvan we de kandidaat kennen. Ook van België, Nederland, Cyprus en (VJR) Macedonië zijn de namen al gekend.

Azerbeidzjan debuteerde in 2008 op het songfestival en won voor de eerste en tot hiertoe enige keer in 2011. Na zes keer opeenvolgend in de top tien te zijn geëindigd, ging het na 2013 bergaf. In de afgelopen drie jaren eindigde de voormalige Sovjetstaat steevast in de middenmoot van het klassement.

Advertentie