Azerbeidzjan

AZERBEIDZJAN

Azerbeidzjan probeert het met ‘Cleopatra’ op Songfestival

Samira Efendi zal op het komende Eurovisiesongfestival in Rotterdam het lied Cleopatra zingen. Dat lied heeft de omroep van Azerbeidzjan, ITV, vrijgegeven op de laatste dag dat alle inzendingen bij de EBU ingediend moesten zijn.

Efendi werd intern geselecteerd, het was al de vijfde keer dat ze probeerde haar land te mogen vertegenwoordigen op het Songfestival. Nu werd ze door een interne, internationale jury bestaande uit muziekexperten, journalisten, producers, tekstschrijvers en medewerkers uit de tv-wereld uitgekozen. Eerder werd Efendi al derde in The Voice of Azerbaijan.

Azerbeidzjan won tot hiertoe één keer het Songfestival, in 2011 met Ell & Nikki. Op twaalf deelnames wist het land slechts één keer niet de finale te bereiken, in 2018 met Aysel. De sterren lijken dus gunstig te staan voor Samira Efendi.

Op internet is ook een versie terug te vinden met de stem van Senhit, de zangeres die San Marino dit jaar voor de tweede keer vertegenwoordigt. Zij koos uiteindelijk niet voor dit lied.

Beluister haar lied hieronder:

play

Advertentie