Azerbeidzjan

AZERBEIDZJANLISSABON 2018

Azerbeidzjan stuurt jazz-zangeres Aisel naar Portugal

Gaat Azerbeidzjan met een jazzliedje naar het Songfestival van volgend jaar? Ze sturen namelijk jazz-zangeres Aisel naar Lissabon. Omroep Ictimai TV had gesprekken met verschillende artiesten en kozen uiteindelijk voor de jonge zangeres. Haar liedje horen we later.

Aisel, geboren in 1989, is een pianiste, componiste en zangeres. Zij zal dus in 2018 te zien zijn op het Eurovisiesongfestival. Meer woorden maken ze er in Azerbeidzjan voorlopig niet aan vuil. Ze werd intern aangeduid en haar liedje horen we pas later. Je mag deze kersverse kandidate trouwens niet verwarren met Aysel, die in 2009 samen met Arash deelnam aan het Songfestival.

play

De zangeres komt uit een muzikale familie en studeerde in 2010 af aan het Conservatorium van Azerbeidzjan. Aisel stond al op podia van verschillende festivals. In 2009 stond ze in Zwitserland zelfs op de affiche van het bekende Montreux Jazz Festival, met de band van Emil Ibrahim. In september van dit jaar gaf ze het beste van zichzelf tijdens het Zhara Fest.

Advertentie