Azerbeidzjan

AZERBEIDZJANMALMO 2024

Fahree voor Azerbeidzjan naar Songfestival 2024

Ook de Azerbeidzjaanse Songfestivaldeelnemer is bekend! Fahree zal het land vertegenwoordigen op het 68e Eurovisiesongfestival in Malmö. Dit werd donderdagavond bekend gemaakt.

Op de officiële website van het Songfestival is de zanger aangekondigd als de kandidaat die voor Azerbeidzjan mag aantreden op het festival. Fahree is intern geselecteerd door de Azerbeidzjaanse omroep. Zijn song wordt later deze week bekend gemaakt.

Fahree

De zanger werd in Bakoe geboren en groeide op in een artistieke familie. Zijn vader was jazzdrummer, terwijl zijn grootvader een bekende acteur is. Ook Fahree, die zowel een Bachelor- als Masterdiploma behaalde in rechten, is muzikaal. Tijdens de pandemie richtte hij zich vooral op muziek. Met succes, gezien hij nu zijn land mag vertegenwoordigen op het Songfestival.

Interne selectie

Azerbeidzjan koos dus opnieuw voor een interne selectie. In totaal ontving de Azerbeidzjaanse omroep 214 inzendingen. De omroep maakte een shortlist van 16 kandidaten, waarna er na live audities zes kandidaten overbleven. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Fahree.

Eerste halve finale

Fahree mag proberen het resultaat van TuralTuran X afgelopen editie te verbeteren. Het duo eindigde als veertiende in de halve finale. Dit was pas de tweede keer van in totaal vijftien deelnames dat het land niet door wist te stoten naar de finale. Azerbeidzjan mag in de eerste halve finale op 7 mei een finaleplek proberen te veroveren.

 

 

Advertentie