Azerbeidzjan

AZERBEIDZJANLISSABON 2018

‘X My Heart’ van Aisel voor Azerbeidzjan

 Op 4 maart om twaalf uur was de officiële release van X My Heart aangekondigd, de inzending van Azerbeidzjan. Jammer genoeg dacht muziekplatform Spotify daar anders over en publiceerde het liedje om middernacht zodat de hele wereld nu weet welk nummer het geworden is.

X My Heart oftewel ‘Cross My Heart‘, kregen we al eerder als titel binnen, maar om klokslag middernacht stond het nummer al effectief online. Aisel staat bekend als jazzzangeres maar komt toch op de proppen met een popnummer. Dit wil echter niet zeggen dat ze haar mooie stem niet in de strijd gooit. Haar zwoele, mysterieuze stem moet ervoor zorgen dit soort nummers terug populair te maken in de wedstrijd.

Dreamteam

In februari werd bekendgemaakt dat de Rus Philipp Kirkorov en de Griekse componist Dimitris Kontopoulos achter de inzending van Azerbeidzjan zaten en sinds dan is Aisel door heel Europa getrokken om verschillende demo’s op te nemen, zowel in het Engels als in de eigen taal. Er werd gewikt en gewogen maar het is duidelijk een popnummer geworden. Ze heeft de uiteindelijke keuze zelf gemaakt in samenspraak met haar team. Driehonderd mensen uit eenendertig landen vormden een focusgroep voor de beoordeling van het nummer. Geen van allemaal wisten ze wat het doel van het nummer was en het kreeg van 87 procent de stempel van ‘goedgekeurd’. Het nummer is geschreven door Sandra Bjurman, die Running Scared uit 2011 schreef en Dimitris Kontopoulos, die You Are The Only One neerpende voor Rusland in 2016. Het werd opgenomen en bewerkt door Tim Bran, die ook achter City Lights van onze Blanche zat. De act wordt verzorgd door Fokas Evangelinos, die vorig jaar voor Griekenland nog de staging bedacht. Kirkorov heeft blijkbaar niet meegewerkt.

Azerbeidzjan staat in de eerste helft van de eerste halve finale.

Advertentie