Bulgarije

BULGARIJE

Bulgaarse kandidaat bekend op 12 maart

Op zondag 12 maart kennen we de kandidaat en het lied uit Bulgarije, zo laat de omroep zelf weten via Twitter. Via dat sociale medium post de BNT geregeld tips over de potentiële deelnemers.

In totaal werden 202 songs ontvangen en werden dertien ‘projecten’ weerhouden, die de komende maand nauwlettend bestudeerd zullen worden door verschillende panels en focusgroepen. Volgens de agenda die de BNT zelf online heeft gegooid, wordt de knoop doorgehakt op 31 januari. De bekendmaking van de Bulgaarse deelnemer en zijn of haar lied volgt op maandag 12 maart. De dertien songtitels van de gekozen ‘projecten’ werden alvast ook op Twitter geplaatst. Momenteel worden er kernwoorden en tips bij elke inzending geplaatst, natuurlijk zonder namen te lossen.

Er werden in totaal 202 inzendingen ontvangen, vorig jaar waren dat er slechts twaalf, zo legt de BNT zelf uit in een uitgebreid artikel. Van de uiteindelijk dertien gekozen projecten bestaan vijf uit zowel Bulgaren als buitenlanders en drie enkel uit niet-Bulgaren. Er zijn ook twee ex-Songfestivalkandidaten, een iemand die eerder op het voorplan heeft gestaan en een andere die bij een vorige deelname lid was een groep.

Op Twitter gonst het bovendien van de geruchten dat Kristian Kostov, die vorig jaar tweede finishte in Kiev met Beautiful Mess, een van de terugkerende artiesten zou zijn in de selectie. Eerder liet hij optekenen ‘nooit nooit’ te zeggen tegen een nieuwe deelname, wat de geruchtenmolen al gauw deed draaien. Uitsluitsel dus over meer dan twee maanden.

Advertentie