Bulgarije

BULGARIJEROTTERDAM 2020

Bulgaarse kandidaat Songfestival 2020 bekend op 25 november

Het gaat snel in Bulgarije: op 30 oktober maakte de omroep bekend dat ze terugkeren naar het Eurovisiesongfestival, een dag later hebben ze al een datum waarop ze de kandidaat bekendmaken. Maandag 25 november 2019 weten we wie het land naar Rotterdam stuurt.

De bekendmaking komt er via een persconferentie. Naast de naam van de artiest, komen we ook te weten wie achter de productie van de inzending zit. In het persbericht van BNT staat alvast te lezen dat er een Brits muziekbedrijf betrokken is bij hun nieuwste Songfestivalinzending.

Sponsoring 

Geeft BNT op die persconferentie ook uitleg over de grote sponsor die de deelname van Bulgarije aan het Songfestival mogelijk maakt? Dat zou je toch verwachten. Want het land stuurde geen inzending naar het festival in Tel Aviv omdat de omroep in geldnood zit. De deelname, de reizen naar Rotterdam, het maken van het lied en de video, de kleren voor op het podium, de promotie van het lied in het buitenland … dat alles zal betaald worden door een voorlopig nog onbekende sponsor.

Advertentie