Bulgarije

BULGARIJE

Eerste potentiële inzending van Bulgarije voor Rotterdam

De Bulgaarse omroep deelde vrijdag een eerste mogelijke inzending voor het Eurovisiesongfestival 2021. Wie aantreedt in Rotterdam is al geweten, dat blijft namelijk Victoria. Hoe en wanneer er volgende nummers volgen is nog niet bekend. Volgende updates zullen dan ook in dit artikel worden opgenomen.

De Bulgaarse artiest voor Rotterdam kennen we al een tijdje. BNT behoudt namelijk Victoria, de zangeres die Bulgarije mocht vertegenwoordigen in 2020 met Tears Getting Sober, voor volgend jaar. De afgelopen maanden hebben de Bulgaren niet stilgezeten, er vond zelfs een heus songwriting camp plaats waar onder andere Boris Milanov bij betrokken was. Hij was al verantwoordelijk voor verschillende Songfestivalinzendingen waaronder Beautiful Mess van Kristian Kostov.

De titel van het nummer luidt Ugly Cry. Het zou initieel niet de bedoeling zijn geweest om als inzending te dienen, maar nu blijkt uit berichten van de Bulgaarse delegatie dat dit toch het geval is. Tijdens een interview op de Bulgaarse televisie deelde Victoria mee dat ze nog bezig is met twee nummers voor het Eurovisiesongfestival. In totaal zou er sprake zijn van zes nummers die nog in de running zijn als mogelijke inzending voor Rotterdam.

Hieronder kan je het eerste nummer beluisteren:

play

Advertentie