Bulgarije

BULGARIJE

Komende week: nieuwe nummers in Bulgaarse selectie

De interne selectie in Bulgarije komt deze week in een stroomversnelling terecht. In november deelden de Bulgaren al een eerste nummer, deze week volgen andere kanshebbers. Wie aantreedt in Rotterdam is al geweten, dat blijft namelijk Victoria. Volgende updates in het selectieproces zullen in dit artikel worden opgenomen.

De Bulgaarse artiest voor Rotterdam kennen we al een tijdje. BNT behoudt namelijk Victoria, de zangeres die Bulgarije mocht vertegenwoordigen in 2020 met Tears Getting Sober, voor volgend jaar. De afgelopen maanden hebben de Bulgaren niet stilgezeten, er vond zelfs een heus songwriting camp plaats waar onder andere Boris Milanov bij betrokken was. Hij was al verantwoordelijk voor verschillende Songfestivalinzendingen waaronder Beautiful Mess van Kristian Kostov.

De titel van het eerste nummer luidt UGLY CRY. Het zou initieel niet de bedoeling zijn geweest om als inzending te dienen, maar nu blijkt uit berichten van de Bulgaarse delegatie dat dit toch het geval is. De tweede mogelijke inzending voor Bulgarije kreeg als titel Imaginary Friend.

In totaal zijn er nog vier andere nummers die in de running zijn als mogelijke inzending voor Rotterdam. In de week van 15 tot 18 februari 2021 zijn deze allemaal bekendgemaakt. De titels werden reeds gedeeld door de Bulgaarse omroep: Dive Into Unknown, Phantom Pain, The Funeral Song en Growing Up Is Getting Old.

Hieronder vind je alle nummers met bijhorende videoclip, die op Victoria’s eerste ep A Little Dramatic zullen komen, en kans maken om in Rotterdam te horen te zijn:

UGLY CRY

play

Imaginary Friend

play

Dive Into Unknown 

play

Phantom Pain

play

The Funeral Song

play

Growing Up Is Getting Old

play

Advertentie