Bulgarije

BULGARIJE

Victoria gaat met ‘Growing Up Is Getting Old’ naar Rotterdam

De Bulgaarse Victoria heeft vandaag tijdens een optreden dat live gestreamd werd op internet bekendgemaakt met welk lied ze naar Rotterdam trekt. Er was de keuze uit zes liedjes waarop de fans via een speciaal opgezette website feedback konden geven. Uiteindelijk is Growing Up Is Getting Old uit de bus gekomen.

In 2020 zou Victoria al het land vertegenwoordigd hebben met Tears Getting Sober, nu mag ze alsnog haar kans gaan. Het volledige concert, dat ongeveer een uur duurde, is nog te bekijken op YouTube (zie onderaan), daarin zong Victoria alle zes de liedjes.

Over de uiteindelijke keuze zegt ze het volgende: ‘Het was een heel moeilijke beslissing. Ik ben blij dat BNT, Ligna en mijn team volledig unaniem zijn in de keuze. De feedback van de fans heeft veel geholpen. De mening van muziek- en televisie-experts over heel Europa heeft ook veel gekozen. Voor mij was kiezen uit mijn zes liedjes het moeilijkst. Ze zijn allemaal heel speciaal voor mij. Maar toen we moesten kiezen tussen de twee liedjes die de meeste steun kregen van de kijkers en experts, Imaginary Friend en Growing Up Is Getting Old, wist ik welk liedje ik met heel mijn hart en ziel zou zingen op het podium in Rotterdam.’

Terug naar de roots

Het lied vertelt het verhaal van een reis van zelfontplooiing door terug te keren naar je roots en de plaatsen waar je je veilig voelt. Wanneer VICTORIA (zoals ze zelf haar artiestennaam schrijft) ernaar luistert, denkt ze aan de belangrijkste personen in haar leven: haar moeder, haar vader, haar zus en haar vrienden.

Victoria zal optreden in de tweede halve finale en mag proberen het beste resultaat tot hiertoe, tweede in 2017, voor Bulgarije te verbeteren.

play
play

Advertentie