Wit-Rusland

WIT-RUSLANDTEL AVIV 2019

Wit-Rusland maakt details nationale finale bekend

BTRC, de Wit-Russische omroep, zal dit jaar opnieuw hun kandidaat voor het Songfestival kiezen via voorronde Nacyjanalny adboračny tur konkursu piesni Jeŭrabačannie-2019.

Aanmeldingen van de geïnteresseerde deelnemers die het land willen vertegenwoordigen in Tel Aviv kunnen ingestuurd worden van 22 tot en met 31 januari 2019. Dit jaar kunnen aanmeldingen voor deelname worden ingestuurd via de website van BTRC. Net zoals vorig jaar is het niet nodig om de Wit-Russische nationaliteit te hebben. Vorig jaar koos Wit-Rusland nog voor Alekseev uit Oekraïne. Inwoners van alle landen die zestien jaar of ouder zijn, kunnen zich inschrijven. Elke artiest kan zich wel maar met één lied inschrijven.

Regels

Een geldige inschrijving moet aan de volgende regels voldoen. Het lied mag niet commercieel uitgebracht of uitgevoerd zijn voor 1 september 2018, alsook niet verspreid via het internet of iedere andere vorm van media.

Bij de inschrijving moet worden toegevoegd:

  • Informatie over de artiest.
  • Tekst van het lied in het Wit-Russisch of Russisch en andere vreemde talen.
  • De geluidsdrager van het lied, met en zonder stem.
  • Foto’s van de artiest.
  • Toestemming van de artiest om deel te nemen.

Nadat de deadline is verstreken start de omroep met live audities. Deze zullen worden beoordeeld door een focusgroep bestaande uit mensen in de muziekindustrie, organisatoren van de nationale finale en andere experts die door de omroep zullen worden uitgenodigd. Op 4 februari zal bekend worden gemaakt wie er door de audities zijn gekomen. De focusgroep zal daarna stemmen voor de tien beste audities, die daarna zullen doorstromen naar de nationale selectie.

Zoals vorige jaren zal de nationale finale worden gehouden in de vorm van een galaconcert en live worden uitgezonden op BTRC. De datum voor de finale is nog niet bekend, maar zal niet later plaatsvinden dan 8 maart 2019.

Enkel vakjury kiest 

De winnaar van de finale zal voor honderd procent worden gekozen door de professionele jury. Na elk lied maken zij hun score bekend op een schaal van één tot tien en natuurlijk wordt er ook commentaar gegeven op het optreden. Als twee of meer kandidaten de hoogste score behalen, wordt er door de jury gestemd op de inzending die zij het beste vinden. Dit jaar zal het Wit-Russische volk dus niet meebepalen wie er voor het land naar Tel Aviv zal gaan.

Advertentie