Stockholm 2016

STOCKHOLM 2016

Wie van de drie in Tsjechië?

In Tsjechië blijven er nog drie liedjes over om het Centraal-Europese land te vertegenwoordigen op het komnde Eurovisiesongfestival. Dat meldt de lokale songfestivalsite eurocontest.cz.

Jan Bors, het nieuwe Tsjechische delegatiehoofd, laat in een reactie weten dat er nog drie artiesten en liedjes overblijven die kans maken op het reisje Praag – Stockholm. In de loop van februari zal een speciale jury de inzendingen beoordelen en er de beste uit selecteren.

Details over de artiesten en hun liedjes werden niet vrijgegeven door Bors, maar het Tsjechische nieuwsmedium IDNES pakt uit met de drie namen: het gaat om de singer-songwriter Thom Artway, de rockgroep Light & Love en zangeres Dasha, die de bekendste naam is van de drie en kan rekenen op een 20-jaar lange carrière als (musical)actrice.

Tsjechië was vorig jaar het wit konijn van de EBU en keerde onverwacht terug na vijf jaar afwezigheid. Het land nam tussen 2007 en 2009 driemaal deel, maar sneuvelde telkens weer in de halve finale. Het vorige delegatiehoofd liet in Wenen vorig jaar optekenen dat het resultaat cruciaal zou zijn bij de beslissing om te blijven deelnemen. Hoewel het duo Marta Jandová en Vaclav Noid Barta (foto) toen ook geen finaleplek konden verzilveren met het lied Hope Never Dies, werd bij de staatsomroep Česká televize besloten het songfestival nog een kans te geven.

Het land zal deelnemen in een van de halve finales, gepland op dinsdag 10 en donderdag 12 mei dit jaar. De vertegenwoordiger(s) zal of zullen moeten proberen om Tsjechië voor het eerst naar de finale van het songfestival te loodsen.

Advertentie