Estland

ESTLAND

Dit zijn de kandidaten en songs voor ‘Eesti Laul 2018’

Op de Estse televisie werden vanavond de 20 kandidaten bekendgemaakt die het volgend jaar tegen elkaar opnemen in de voorronde Eesti Laul. In december werden alle liedjes vrijgegeven.

De omroep ERR ontving 258 inzendingen, zestien meer dan vorig jaar. Een panel van vijftien Estse en internationale muziekexperts ging aan de slag en kende elk liedje een quotering van een tot vijf toe. De vijftien nummers met de hoogste scores werden automatisch weerhouden voor de halve finales Eesti Laul. De andere vijf halve finalisten werden gekozen door de producers.

In totaal staan er dus, naar goede gewoonte, twintig liedjes in de halve finales. Die vinden plaats op 10 en 17 februari volgend jaar. De top vijf uit elke halve finale stoot door naar de finale op 3 maart. In de drie uitzendingen bepalen een vakjury en de Estse kijkers elk de helft van de uitslag. In de finale gaat de gezamenlijke top drie door naar de superfinale, waaruit het publiek de eindwinnaar bepaalt. Je kan alle liedjes al beluisteren via deze link. In de mediaplayer rechts op de pagina kan je elk liedje horen.

Het deelnemersveld van Eesti Laul 2018 vind je in onderstaande tabel. Er zijn twee ex-songfestivaldeelnemers: Stig Rästa (foto, links) werd in 2015 zevende op het ESF in Wenen met de song Goodbye To Yesterday, in duet met Elina Born. Gerli Padar nam in 2007 deel aan het Songfestival, maar haalde met Partners In Crime de finale niet. De liedjes worden officieel pas op 19 en 20 december vrijgegeven, maar enkele zijn al te vinden op het internet.

Deelnemer(s)Nummer
Aden RayEverybody's Dressed
DesireeOn My Mind
Eliis Pärna & Gerli PadarSky
Elina NetšajevaLa forza
EtnopatsyKülm
EvestusWelcome To My World
Frankie Animal(Can't Keep Calling) Misty
Girls in PearlsSpellbound
Iiris & AgohDrop That Boogie
Indrek VentmannTempel
Karl Killing ft. WatevaYoung
Marju LänikTäna otsuseid ei tee
MetsakutsuKoplifornia
MiljardidPseudoprobleem
NikaKnock Knock
Rolf RoosaluShow A Little Love
Sibyl VaneThousand Words
Stig RästaHome
Tiiu x Okym x SemyNäita oma energiat
VajéLaura (Walk With Me)

Estland bleef de afgelopen twee songfestivaledities steken in de halve finale, zo ook dus met Koit Toome en Laura en hun lofzang op het Italiaanse Verona.

Advertentie