Estland

ESTLANDKIEV 2017

Liedjes Elina Born en Kerli populairst in ‘Eesti Laul’

De twintig liedjes die deelnemen aan Estse voorronde Eesti Laul 2017 zijn vanaf nu volledig online te beluisteren. Het valt vooral op dat In or Out van Elina Born en Spirit Animal van Kerli op veel bijval kunnen rekenen.

De voorronde wordt naar goede gewoonte over drie zaterdagavonden afgewerkt. Op zaterdag 11 en 18 februari staan telkens tien kandidaten tegenover mekaar. Een combinatie van televoting en jurystemming bepaalt de uitslag. Uit elke halve finale gaat de top vijf naar de finale van 4 maart. Die wordt net als eerder dit jaar gehouden in de Saku Suurhall, waar ook het Eurovisiesongfestival 2002 plaatsvond. De tien finalisten worden opnieuw beoordeeld door het publiek en de jury, maar de gezamenlijke top drie stoot door naar de superfinale. Daarin heeft de Estse kijker het laatste woord. We wisten al wie volgend jaar deelneemt aan Eesti Laul, maar via deze link (rechts in de Mediaplayer) kan je nu ook alle liedjes beluisteren.

In dit filmpje passeren ze allemaal:

https://www.youtube.com/watch?v=z1B4A_meCNQ

Succes in Amerika 

De Esten, net als heel wat fans van het songfestival zelf, hebben via commentaren en posts op sociale media hun stem al laten horen. Het valt op dat vooral de liedjes van Elina Born en Kerli erg populair zijn. Beide dames nemen elk deel aan een andere halve finale. Elina werd trouwens in 2015 al zevende op het songfestival, samen met Stig Rästa. En ook Kerli (foto) weet hoe ze moet scoren. In 2004 werd ze tweede in Eesti Laul en met Walking on Air had ze een internationale hit beet. Haar albums haalden zelfs al de Billboard Top 200 in Amerika.

Elina Born met In or Out:

https://www.youtube.com/watch?v=CqBFFR-HVJY

 

Kerli met Spirit Animal

play

Dit is nog eens de volledige deelnemerslijst voor Eesti Laul 2017:

Deelnemer(s)Nummer
Almost NaturalElectric
Alvistar Funk AssociationMake Love, Not War
AngeeliaWe Ride With Our Flow
AntsudVihm
AriadneFeel Me Now
Carl-PhilipEverything But You
Close To Infinity ft. Ian KarellSounds Like Home
Daniel LeviAll I Need
Elina BornIn or Out
Ivo LinnaSuur loterii
Janno Reim & KosmosValan pisaraid
KerliSpirit Animal
Koit Toome ja LauraVerona
Laura PritsHey Kiddo
Leemet OnnoHurricane
Lenna KuurmaaSlingshot
Liis LemsaluKeep Running
Narl-Kristjan & Whogaux ft. MaianHave You Now
Rasmus RändveeThis Love
Uku SuvisteSupernatural

Advertentie