Estland

ESTLANDVOORRONDES 2020

Wie wordt opvolger Victor Crone? Estse finale op 29 februari

De Estse omroep ERR heeft bekendgemaakt dat de finale van hun voorronde voor het Eurovisiesongfestival 2020, Eesti Laul, plaats zal vinden op 29 februari. 24 artiesten krijgen de kans om hun land te vertegenwoordigen in Rotterdam.

Die 24 artiesten zullen bekendgemaakt worden op ten laatste 15 november. Liedjes kunnen vanaf vandaag, 1 september, ingestuurd worden, nog tot en met 6 november.

Geen wijzigingen 

Aan het format van de shows is niks gewijzigd. Er zijn nog steeds twee halve finales, de eerste op 13 februari, de tweede al twee dagen later. Van iedere halve finale gaan zes artiesten door naar de finale. Er wordt in twee rondes gestemd. Eerst kiezen een jury en het publiek vier artiesten, daarna krijgen de mensen thuis de kans om nog twee artiesten te selecteren.

Ook in de finale zullen twee stemrondes zijn. Van alle finalisten worden er drie gekozen voor een superfinale. De winnaar van de superfinale mag de valiezen pakken om in Rotterdam zijn of haar land te vertegenwoordigen.

Leuk om te weten is nog dat, net zoals bij Melodifestivalen, de act tijdens de voorronde hetzelfde zal zijn als op het Songfestival zelf. Enkel als de regels van de EBU het anders beslissen, zal er iets gewijzigd worden. Sturen de Esten in 2020 opnieuw iemand met buitenlandse roots om hun land te vertegenwoordigen? Of wordt het toch weer een Est(se)?

Advertentie