Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

BBC weigert drie inzendingen ex-Songfestivaldeelnemer

JOWST bracht Noorwegen op het Songfestival van 2017 naar de tiende plaats. In Tel Aviv wou hij graag het Verenigd Koninkrijk laten scoren. Wou. Want de Britse openbare omroep BBC heeft zijn drie ingestuurde liedjes één voor één geweigerd. Joakim With Steen (echte naam JOWST) is erg teleurgesteld.

Via enkele tweets uit de Noorse DJ, producer en liedjesschrijver JOWST zijn ongenoegen. Hij is teleurgesteld dat ze bij de Britse openbare omroep geen potentieel zien in zijn drie mogelijke Songfestivalliedjes. ‘Ze denken daar dat mijn drie beste liedjes/demo’s slechter zijn dan alle andere liedjes die ze voor hun nationale finale hebben. Ooit zullen jullie de liedjes horen en dan kunnen jullie zelf oordelen.’

De producer heeft zijn drie liedjes nog niet online gezet. Norma John (Finland 2017) en Mørland (Noorwegen 2015) hebben volgens JOWST meegewerkt aan één van de drie demo’s.

Met deze driedubbele weigering komt er een einde aan ‘#UKxJOWST’. De Noor maakte in september via die hashtag bekend dat hij de Britten aan een nieuwe Songfestivaloverwinning wil helpen. Hij was zelf succesvol op het festival. De man was het creatieve brein achter lied Grab The Moment, gezongen door Aleksander Walmann. Ze werden onverwachts tiende in de finale.

play

 

Advertentie