Verenigd Koninkrijk

VERENIGD KONINKRIJK

Deze Britse steden staan op shortlist organisatie Songfestival 2023

De Britse omroep BBC en Songfestivalorganisator EBU hebben vandaag een shortlist bekendgemaakt van steden die nog kans maken op de organisatie van de volgende editie van het Eurovisiesongfestival in 2023. Maar liefst twintig steden in het Verenigd Koninkrijk toonden interesse, niet allemaal dienden ze een bid book in. De kandidaat-gaststeden zijn nu nog met zeven.

Iedere hoofdstad uit het Verenigd Koninkrijk (Edinburgh, Londen, Belfast, Cardiff) zei al het volgende Songfestival te willen organiseren. Ook bijna iedere kleinere en grotere stad met een arena die of stadion dat groot genoeg zou zijn voor 10000 mensen, wilde een gooi doen naar de organisatie. Bijvoorbeeld Darlington, wie had daar al van gehoord. Niet iedereen deed dat uiteindelijk, zoals Sunderland. Op de uiteindelijke lijst van zeven staan nog, in alfabetische volgorde, Birmingham, Glasgow, Leeds, Liverpool, Manchester, Newcastle en Sheffield. Die lijst werd vooral samengesteld op basis van ervaring in het organiseren van eerdere grote evenementen en de capaciteit om een viering van hedendaagse muziek te kunnen organiseren.

Oekraïense cultuur

In de eerste ronde legden geïnteresseerde steden uit hoe ze de Oekraïense cultuur en muziek zouden weergeven in de shows. Voor de volgende en laatste ronde moeten steden meer details geven over hoe ze het hele festival willen organiseren. Trekken we uiteindelijk naar het Britse landsdeel Engeland of wordt het Schotland? In de herfst weten we het.

Advertentie