Verenigd Koninkrijk

VERENIGD KONINKRIJKLIVERPOOL 2023

Mae Muller vertegenwoordigt gastland Verenigd Koninkrijk op Songfestival

De primeur zou voor radiopresentatrice Zoe Ball geweest zijn tijdens haar ochtendshow voor de BBC, zoals al alle belangrijke Songfestivalnieuws deze editie. Ware het niet dat het ondertussen ter ziele gegane Twitteraccount ESC Crystal Ball en de Britse krant The Sun haar voor waren. De jonge zangeres Mae Muller, voluit Holly Mae Muller, zal het gastland vertegenwoordigen op het komende Eurovisiesongfestival in Liverpool.

Verschillende namen gingen rond de afgelopen dagen. Zo werd onder andere Birdy genoemd, van wie Vlaamse artiesten voor de actie 12-12 het lied People Help The People gecoverd hebben. Uiteindelijk blijkt het Mae Muller te zijn, die je zou kunnen kennen van Better Days, I Just Came To Dance en American Psycho met Trippie Red en Marshmello. Ze stond al in de Britse en Amerikaanse hitlijsten en mocht al optreden in de tv-show van Jimmy Fallon. Ze werkte ook al samen met de meiden van Little Mix en heeft een nominatie voor een MTV Award op zak. Nu zal ze dus op het grootste podium ter wereld terechtkomen, dat van het Songfestival.

Grace Kelly en Miley Cyrus

En zeggen dat haar carrière startte door als jong meisje mee te spelen in een videoclip van Mika’s grootste hit Grace Kelly. Muller is namelijk het guitige meisje dat in haar groene jurk een dialoog van Grace Kelly playbackt.

Haar debuutalbum komt later dit jaar uit. Haar lied voor Liverpool is alvast een humoristische sneer naar haar ex-vriendje. Je vroegere liefjes in een liedje op hun plaats zetten is tegenwoordig populair. Dat thema komt namelijk ook terug in het nummer Flowers van Miley Cyrus. Ze scoort er momenteel een dikke wereldhit mee. Muller over haar ‘afrekening’:

‘Ik fantaseer over wat ik mijn ex allemaal zou willen aandoen. Hem uitschelden, zijn auto beschadigen … Maar in plaats daarvan schrijf ik een liedje! Zo voel ik me beter en kan ik lekker uitgaan met mijn vrienden. Dat, dames en heren, noemen we groei.’

De zangeres wist al een goede twee maanden dat ze haar land zou vertegenwoordigen. Ze schreef zelf mee aan haar Songfestivalsong die de toepasselijke titel I Wrote a Song meekreeg. Het lied ging ook in première op de Britse Radio 2, waar Muller aanschoof voor een eerste interview. De videoclip van het lied verscheen tegelijkertijd op het YouTube-kanaal van het Songfestival zelf.

play

Advertentie