Verenigd Koninkrijk

VERENIGD KONINKRIJKKIEV 2017

Opnieuw voorronde in 2017

De BBC is begonnen met de voorinschrijvingen voor de deelnemer die in 2017 het Verenigd Koninkrijk zal vertegenwoordigen in Kiev. Het concept is ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. De uiteindelijke kandidaat wordt gekozen door de kijkers in het programma Eurovision: You Decide.

Publieke inschrijvingen worden beluisterd en op een zogenaamde shortlist geplaatst door een panel van leden van OGAE UK. Daarnaast wordt ook actief gezocht binnen de wereld van de professionele songwriters. Deze zoektocht wordt begeleid door de Music Consultant van de BBC Hugh Goldsmith.

Goed is niet goed genoeg

Goldsmith geeft aan op zoek te zijn naar songs die in staat zijn om een echte invloed te hebben op de 200 miljoen potentiële kijkers van het songfestival. Het devies is volgens hem: “goed is niet goed genoeg, groots is vereist”. Schrijvers moeten zich niet beperkt voelen door genres; de zoektocht is geopend naar het allerbeste lied en stijl is daaraan ondergeschikt.

Publieke inschrijvingen

Iedereen wordt uitgenodigd om een inzending te doen als hij of zij denkt goed genoeg te zijn om het Verenigd Koninkrijk te vertegenwoordigen in Oekraïne. Redacteur van BBC Special Events and Formats Guy Freeman zegt daarover dat iedereen die met passie gelooft dat ze een fantastisch lied hebben geschreven dat de harten van miljoenen kijkers en professionele jury’s kan veroveren, ervoor moet gaan en het nummer moet insturen. Dat kan overigens via de website van de BBC.

De selectie via Eurovision: You Decide veranderde vorig jaar niets aan de slechte songfestival resulaten van het VK: Joe & Jake werden voorlaatste tijdens de grote finale. Afwachten wat 2017 voor het land brengt.

Could your song be the UK #Eurovision entry for 2017? Public submissions are now open! Find out more at bbc.in/Eurovision2017

Geplaatst door BBC Eurovision op donderdag 6 oktober 2016

Advertentie